Teknoloji Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

12.07.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:

Logitech, ev sinema sistemlerine göre daha iyi olan PC hoparlörleri geliştirdi: Logitech Z906. Bununla Hollywood filmlerini oturma odanıza getirebilir ya da müziğin içinde kaybolabilirsiniz. Film, oyun gibi aktiviteleriniz için mükemmel olan Logitech Z906’yı detaylı bir şekilde sizler için inceledik.

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mahallenizin huzurunu kaçırmanın zamanı geldi. Logitech Z906, herhangi bir odayı kişisel ev sinemanıza dönüştüren THX onaylı 5.1 Dolby Dijital surround ses hoparlör sistemi. Yaprakların hışırtısından, ayak veya lastik seslerine kadar, duyulması gereken her şeyi rahatlıkla duyabilirsiniz.

Bu 5.1 ev sineması paketi esas olarak PC ile kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da, cömert bağlantı seçenekler ve özellikle de THX sertifikasyonu sayesinde, sinema salonunu evinize getiriyor. Öyle ki 1.000 Watt’lık maksimum/500 Watt’lık RMS gücüyle surround ses deneyimi sunuyor ve en yüksek kalitede film, müzik oynatmak için Dolby Digital ve DTS kodlu ses dosyalarını çözebiliyor. Subwoofer, 165 watt'a sahipken, dinamik hoparlörlerin her biri 65 watt civarında.

Haberin Devamı

Kutudan çıkacak şey, kompakt ama hafif bir sistem değil. Etkileyici 500W gücü, beş adet hoparlör ve güçlü subwoofer dağıtıyor.

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Hoparlörler oldukça ufak ve koyu gri renkteler. Ön taraftaki ızgaraları, bazı insanlar oturma odalarında istemeyebilir çünkü çok PC merkezli bir görünüm sağlıyor. Ancak küçük olduklarından kolaylıkla gizleyebilirsiniz.

Yapı kaliteleri olağanüstü. Sahip oldukları muhafaza, onları merdivenlerden aşağı düşürseniz de koruyor. Çok yüksek olmamaları şartıyla. Birkaç defa bel hizasından yere düşürmeme son derece sağlam kaldılar.

Her hoparlör, masaüstüne yerleştirildiğinde hafifçe yukarı doğru bakıyor. Bonus olarak, arkadaki vida delikleri sayesinde bunları duvara monte edebilirsiniz. Ayrıca yatay olarak konumlandırılmış özel merkez hoparlörünüz de var.

Subwoofer'a gelince, küp şeklinde ve kompak ama epey ağır. Sorun yaratmayacak belli bir yer seçin ve onu oradan bırakın. İster masanın altına ister televizyonun arkasına koyun ama hoparlöri eşleştirmek için ona ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Ses kod çözücüleri, 165W amplifikatör ve tüm sistem bağlantılarıyla donatılmış.

Logitech Z906, aynı anda birden fazla girişi destekleyebiliyor. Örneğin aynı anda DVD, Blu-ray oynatıcı ve oyun konsolunu bağlamak istiyorsanız, kullanışlı olacak üç dijital ses girişi (iki optik ve bir koaksiyel) içeriyor. Ayrıca, PC'leri bağlamak için altı kanallı doğrudan giriş, analog stereo girişi ve 3,5 mm girişi bulunuyor.

Haberin Devamı

Hoparlör içinbirlikte verilen kabloları da subwoofer arkasındaki yaylı terminaller panellerine takacaksınız. Her bir hoparlörün arkasında da aynı şekilde yaylar var.

Blu-ray oynatıcılar ve oyun konsolları ile kullanmak için HDMI girişleri de olsa güzel olabilirdi.

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Çalışma şekline bakalım

Sistemin en çekici özelliklerinden biri kontrol konsolu. Bu, subwoofer'ın arkasına takılan ve ses seviyesini ayarlamanıza, çeşitli ses modları arasında geçiş yapmanıza ve her bir kanal için seviyeleri ayarlamanıza olanak sağlayan küçük bir masaüstü ünitesi. Bu, Z906'yı bir masaüstü bilgisayar sistemi olarak kullanan kişiler için daha kullanışlı. Ancak geleneksel ev sineması konfigürasyonunda kullanırken, bu ayarları kontrol etmek için kutu içinden çıkan uzaktan kumandayı kullanabilirsiniz.

Konsol un ortasında ses seviyesini belirten ve sessiz modda yanıp sönen LED halkasıyla çevrelenmiş, büyük bir ses düğmesi bulunuyor. Kadranın sağında, geleneksel 5.1 hoparlörlerin düzenini temsil eden turuncu ışıklardan ilginç görünümlü bir küme var. Burası, seviyeleri ayarlarken hangi kanalın seçildiğini gösteriyor. Kadranın diğer tarafında, seçili girişi (her biri arka panele karşılık gelecek şekilde numaralandırılmış) ve geçerli ses modunu gösteren ışıklar yanıyor.

Haberin Devamı

Tüm hoparlörlerden '3D' surround efekti almanız için Stereo 3D mod var. Bunun dışında ön, arka ve alttan yürüten stereo 4.1; ön ve alt sinyalleri oynatan stereo 2.1 seçenekleriniz de mevcut. Tabii ki, hepsini kapatıp, sesleri doğal formunda da dinleyebilirsiniz.

Bağlantıları ve kod çözme özelliği Dolby True HD veya DTS HD Master Audio HD gibi HD ses formatlarını karşılayamasa da, Z906 dijital girişler aracılığıyla normal Dolby Digital ve DTS kodlu ses dosyalarını çözebilir.

Hoparlörler 35 Hz ve 20kHz frekans aralığına sahip ve sistemin kullanımı kolaydır. Ürünle verilen uzaktan kumanda küçük ve ayrık düğmelerle basit fonksiyonları sunuyor. Ses seviyesi, ses kısma veya ses modu seçimi gibi.

Haberin Devamı

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Ses konusunda cidden çok güçlü

Logitech Z906’yı PC ve PS4 ile test ettim. Deadpool veya Thor’u izlerken filmin en iyi sahnelerinde dikkat çeken ilk şey, Z906’dan çıkan sesin güçlü ve pürüzsüz oluşuydu. Patlamalar ve makineli tüfek seslerinde derinliği hissedebiliyorsunuz. THX, güç ve saldırganlık hissini daha da uyandırıyor.

Patlama ve çökmelerim dışında sessiz sahnelerdeki ayrıntıları da hissedebiliyorsunuz. Dikkatli baktığınızda uzaktaki ağlamaları, havayı ve yaprakların hışırdamasını duyabilirsiniz. Bu detaylar yüksek ev sinema sistemleri ile aynı derecede değil ama yine de iyiler.

Logitech Z906'da oynadığım ilk oyunlardan biri Call of Duty oldu. Oyunu oynarken sanki Blu-ray film izliyormuşsunuz gibi surround ses deneyimi sunuluyor. Aslında, iyi bir ses kartıyla (Sound Blaster Z'yi kullanıyoruz), ana ses düzeyini% 50 geçmeye gerek kalmadan 5.1 surround sesi kolayca çoğaltabilirsiniz.

Bas performansı mükemmel. Düşük frekanslar sıkı ve hassas bir şekilde çalıyor. Ayrıca, diğer hoparlörleri boğmadan derin ve sürekli ses çıkarıyor. En yoğun sahnelerde, herhangi bir bulanıklık veya aşırı sibilance (seslerin tıslayarak gelmesi) olmadan,diyalogları net olarak duyabilirsiniz.

Bu sistemi müzik dinlemek için düzenli olarak kullanacaksanız, özellikle de PC’nize bağlıysa, ritmik bas notaları ile sabitlenmiş, temiz, dinamik parçalar üretilmesini bekleyebilirsiniz. Vokaller şaşırtıcı derecede zengin ve yüksek frekanslar zayıf değil.

Logitech Z906 inceleme: Apartmanda huzuru kaçıracak güçlü ses

Sonuca bağlıyorum

Z906'yı ister ofiste ister oturma odasında kullanın, derinlik ve iyi detay reprodüksiyonu ile etkileyicises sunuyor. Tasarımı soundbar’lar kadar şık olmasa da yapı kalitesi son derece sağlam. Kontrol konsolunun pakete dahil edilmesi de kullanışlı bir özellik.

3D stereo, Z906'nın en iyi özelliği olabilir. Çünkü eski oyunların Dolby desteği olmadığından bunlara bir miktar üç boyutlu farkındalık ekleyerek dönüştürebiliyor.

Bunların dışında HDMI girişleri ve Dolby True HD / DTS HD MA kod çözme eksikliği hayal kırıklığı yaratsa da Z906 evinizi son teknoloji eğlence merkezine çevirebilir.

Logitech Z906’yı satın almanın tek nedeni ses değil. Gerçek bir surround ses deneyimi istiyorsanız ve eşleştirmek için yetenekli bir ses kartına sahipseniz, bu hoparlör tam sizlik. En iyi ev sinema sistemlerini utandıracak ses kalitesi ve sunduğu ayrıntılar, paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor.

Logitech Z906’ya yaklaşık 1500 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Her hoparlör kendi başlarına odayı doldurmak için yeterli gücü var
  • Kablosuz kontrol için uzaktan kumanda
  • Güçlü ses
  • Sağlamyapı kalitesi
  • Hoparlörler THX sertifikalı
  • Kullanışlı kontrol konsolu

EKSİLERİ

  • Açıkçası, hoparlör sistemi biraz pahalı. Logitech'in en yüksek fiyatlı hoparlör sistemi olabilir
  • HDMI girişi yok
  • Tasarım oturma odasına uygun olmayabilir
  • Konsoldaki LED ışıklar dikkat dağıtabilir
  • Ev sinema sistemleri kadar kompakt değil