Teknoloji M2 SSD Nedir? M2 SSD İle Normal SSD Arasındaki Farklar Nelerdir?

M2 SSD Nedir? M2 SSD İle Normal SSD Arasındaki Farklar Nelerdir?

25.05.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:

M2 SSD ile normal SSD arasındaki farklar merak edilen konulardan bir tanesidir. M2 SSD ile alakalı bir takım araştırmalar yapılarak özellikleri hakkında bilgi alınmak istenmektedir. M2 SSD nedir? M2 SSD ile normal SSD arasındaki farklar nelerdir? İşte, tüm detaylar.

M2 SSD Nedir M2 SSD İle Normal SSD Arasındaki Farklar Nelerdir

 M2 SSD ilk üretildikleri zamanlarda Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE modem donanımlarında kullanılmıştır. Bu da bu SSD modellerinin popüler hale gelmesine neden olmuştur. Sonrasında ise M2 ye uyumlu SSD üretimleri yapılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

 M2 SSD Nedir?

 M2 standartlarına göre üretilmiş çeşitli genişliklerde ve boyutlarda olan ürünler üretilmektedir. Standartlara göre ürünler 12,16, 22, 30 mm genişliğe sahip olabilmektedir. Bunun yanında ürünün boyutları ise 16, 26, 30, 38, 42, 60, 80, 110 mm ölçülerinde olabilmektedir. Ürün detayları yazılırken önce genişlik sonra ise boyut yazılmaktadır. 22x42, 22x80 gibi.

 M2 SSD içerisinde en çok tercih edilen modeller tek taraflı çip olan 22x80 mm ölçülerinde olan modellerdir. Tek tarafta flash olan çipler daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise ana karta takılırken PCB altında bulunan flash çiplerin ana karta temas eden bölgede montajda daha fazla bölgeye ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

 M2 portlar 4 farklı şekilde üretilmektedir. Bunlar;

Tip A

Tip B

Tip E

Tip M şeklindedir.

M2 SSD ile Normal SSD Arasındaki Farklar Nelerdir?

 M2 SSD ile normal SSD arasında bir takım farklar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi 2.5" büyüklüktedir ve kare şeklindedir. Bir diğeri ise RAM şeklinde ana karta direkt bir şekilde takılması sağlanabilmektedir. 

 M2 SSD hız olarak saniyede 4 GB hıza ulaşabilmesi ile bilinmektedir. Yani bu durumda normal bir SSD'ye göre 6 kat daha hızlı olmaktadır. Normal bir SSD saniyede en fazla 600 MB hıza ulaşabilir. Bu da bir dar boğaz oluşumuna neden olmaktadır.