Teknoloji Mavi Kuş Twitter’ın Sıkıntılı Dönemi Bitmeyecek Gibi!

Mavi Kuş Twitter’ın Sıkıntılı Dönemi Bitmeyecek Gibi!

11.08.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

Twitter'ın son dönemlerde yaşadığı sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Şimdilerde ise CEO Koltuğu ile ilgili problemler baş göstermiş durumda. Times'dan gelen bir habere göre Dick Costolo'nun Haziran ayında yani CEO konumundan ayrılması duyurulduğundan beri...

Mavi Kuş Twitter’ın Sıkıntılı Dönemi Bitmeyecek Gibi

Twitter'ın son dönemlerde yaşadığı sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Şimdilerde ise CEO Koltuğu ile ilgili problemler baş göstermiş durumda. Times'dan gelen bir habere göre Dick Costolo'nun Haziran ayında yani CEO konumundan ayrılması duyurulduğundan beri Twitter'ın yönetimden ayrılmak istiyordu. Ancak Costolo'nun son kararı yeni yönetici geçişinin mümkün olduğunca yumuşak olabilmesi için yönetim kurulunda yer almak oldu. 2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana Twitter dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya araçlarından bir tanesi oldu. İçerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alım olanaklarıyla internet dünyasının SMS'i olarak bilinmeye başladı. Ancak Firmanın son zamanlarda yatırımcılarını bir türlü memnun etmeyi başaramaması zaten sıkıntıların ardı arkasının kesilmediğinin net göstergesiydi. CEO Koltuğunda yaşanan bu sıkıntı ise yeni ve başka bir problem olarak haneye eklenmiş oldu.

Haberin Devamı

Analistler, Twitter'ın yeni ürünler sunmayı ve en önemlisi yeni kullanıcılar çekmeyi başaramadığını iddia ediyorlar ve Costolo'nun görevini terk etmesini istiyorlar. Bu sebeple de Costolo, yılın sonunda ya da yeni bir başkan atandığı zaman görevinden ayrılacak. Recode bu haberi doğrularken aynı zamanda da yeni yöneticinin büyük ihtimal ile Eylül ayında yerini almış olacağını belirtti. Şu sıralar geçici olarak CEO koltuğunu Twitter'ın ortak kurucusu Jack Dorsey devralmış durumda. Görev için düşünülen isimler arasında Adam Bain de var ve liste oldukça uzun. Twitter daha geçtiğimiz haftalarda kullanıcı arayüzünde değişiklik yapmıştı.