Teknoloji Microsoft’tan cepte ‘ayaktayım’ mesajı

Microsoft’tan cepte ‘ayaktayım’ mesajı

10.10.2010 - 22:22 | Son Güncellenme:

Cep telefonu pazarında aradığını bulamayan Microsoft, Windows Mobile 7 (WP7) adlı yeni mobil işletim sistemini bugün tanıtıyor.

Microsoft’tan cepte ‘ayaktayım’ mesajı

Nokia’nın Symian ile büyük düşüş yaşadığı, Apple’ın iPhone ile, Google’ın Android ile etkili olduğu mobil işletim sistemi liginde gerilerde yer alan ve geleceğe yönelik yatırımcılara bu alanda umut vermeyen Microsoft’tan artık yenilikçi bir adım bekleniyor. Bu sistemin ABD bölgesinin yanı sıra Samsung ve LG tarafında etkili kullanımı planlanıyor. Yeni sisteminin şirketin ‘Zune’ adlı müzikçaları ve ‘XBox 360’ adlı oyun konsoluyla da uyumlu çalışması bekleniyor.
Microsoft CEO’su Steve Ballmer bu sistemle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, kendi ürünlerinin rakiplerle karşılaştırılmayacak kadar iyi olduğunun altını çizmişti. Teknoloji alanında araştırmaların altına imza atan Gartner’ın rakamlarına göre Microsoft mobil işletim sistemi pazarından bu yıl yüzde 4.7 pay alacak. Bu rakam bir önceki yılla karşılaştırıldığında 4 puanlık bir düşüşe işaret ediyor. Şirketin beklentisi Microsoft’un WP7 adlı ürünüyle 2011’de yüzde 5.2’ye, 2014 yılında da yüzde 3.9’a ulaşması yönünde.