Teknoloji Haberleri Microsoft’u ısıran adam geliyor

Microsoft’u ısıran adam geliyor

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

CeBIT eurasia Bilişim Microsoft’a kafa tutan Linux işletim sisteminin kurucularından ‘deli köpek’ (maddog) lakaplı Hall, Bilişim Zirvesi’ne katılacak.

Microsoft’u ısıran adam geliyor

Teknonet
ŞÜKRÜ ANDAÇ

Microsoft’u ısıran adam geliyor

Bilişim Fuarı bu yıl yurtdışından gelen ‘12 Değişik Adam’ı ağırlıyor. Açık yazılım kaynak kodlu ücretsiz işletim sistemiyle, ABD’li dünya devi Microsoft’a adeta kafa tutan Linux işletim sisteminin kurucularından ve içerik geliştiricilerinden oluşan 12 kişilik grup, Türkiye’ye geliyor.

Bilişim Haftası içerisinde düzenlenecek olan ‘Linux İstanbul’ günlerine katılacak olan grup üyeleri arasında yer alan en ünlü isim, ‘deli köpek’ (maddog) lakabıyla anılan, pazarlama ve organizasyon gurusu John Hall. Hall ve yanındaki 11 kişi Bilişim Haftası’nda, konferanslara katılıp konuşma yapacaklar.

Dört gün sürecek

Aynı zamanda Linux International Başkanlığı’nı da yapan John (maddog) Hall, ‘Linux İstanbul’ günleri boyunca 3, 4, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde birer konferans verecek. Hall’in yanı sıra konferansa katılacak renkli isimler arasında Çin’in resmi işletim sistemini geliştiren Yufang Sun da var. Sun, Çin’de dünyanın ilk ve tek resmi işletim sistemini, Linux işletim sistemi çekirdeğini kullanarak geliştirmiş.

Katılım ücretsiz
Etkinlik, ‘Linux International’ ve ‘Linux International Türkiye Charter’ tarafından düzenleniyor.
Bundan böyle her yıl düzenlenmesi beklenen ‘Linux İstanbul’ etkinliklerine katılım, Linux’un ücretsiz ve açık yazılım kaynak kodu felsefesine uygun olarak tamamen serbest ve ücretsiz olacak.

Teknoloji ‘şov’a hazır
Microsoft’u ısıran adam geliyor
Hafta boyunca sürecek olan CeBİT Eurasia Bilişim ‘Geleceğin kapısını siz açacaksınız’ sloganıyla yarın başlıyor. Bu yıl fuarda en yeni teknolojiler, dijital ürünler, cep operatörlerinin şaşırtan servisleri ve hayatı kolaylaştıran mobil internet uygulamaları yer alacak.

Beylikdüzü’nde fuar alanının yakınında inşa edilen otel ve konferans salonları da bu yıl Zirve ziyaretçilerini karşılayacak. ‘İnternet ötesi’ ana temasıyla yola çıkan Zirve’ye 5 bin profesyonelin katılması bekleniyor.

Hem Fuar hem de Zirve tarafında fuara damgasını vuracak ana konunun ise, e - Türkiye olması bekleniyor. Ziyaretçiler, hafta boyunca Türkiye gündemine oturacak olan bu konuları yakından izleme ve bilişimin geleceğini tartışma imkânı bulacak. Bilişim Fuarı’na bu yıl 160 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Milliyet Gazetesi, fuar için 20 sayfa Bilişim Özel Eki hazırladı. Yarın Milliyet ile birlikte ücretsiz olarak dağıtılacak olan ek, zengin içeriğiyle okuyuculara el rehberi olacak.