Teknoloji Haberleri Mobil yazılımda çığır açacak işletim sistemi!

Mobil yazılımda çığır açacak işletim sistemi!

04.06.2010 - 10:39 | Son Güncellenme:

Samsung bada, Türkiye dahil 25 farklı ülkede yazılımcılarla tanışmaya devam ediyor

Mobil yazılımda çığır açacak işletim sistemi

Kore dilinde “okyanus” anlamına gelen “bada”, dünyanın lider cep telefonu üreticisi ve satıcılarından Samsung Electronics tarafından uygulama geliştiricilere bir okyanus dolusu uygulama ve hizmet geliştirmeleri için tanıtıldı.

1 Haziran Salı günü The Seed’de gerçekleştirilen organizasyonda Samsung tarafından akıllı telefon platformuna özel olarak geliştirilen ilk uygulamanın bilgileri verildi. Uygulama geliştiriciler tarafından yoğun ilgi gören Samsung bada platformu, yükseliş trendindeki akıllı telefon pazarına önemli bir ivme kazandıracağının ilk sinyalini verdi. Uygulama geliştiriciler için çok yeni ve önemli bir pazar olan akıllı telefonlar özellikle açık kaynak kodlaması ile dikkatleri üzerine topluyor.

Haberin Devamı

Bada ile bir okyanus dolusu uygulama

“Uygulama geliştiriciler bada ile oyun-eğlence uygulamalarından, ticari uygulamalara; navigasyon hizmetinden, sosyal ağ servislerine kadar çok geniş bir yelpazede çalışabilirler” diyen Samsung Electronics Türkiye Dijital Pazarlama Müdürü Ömer Suner, bada işletim sisteminin hayat kalitesinde ve günlük yaşamda çok önemli farklar yaratacağının müjdesini verdi.

Wave, bada ve Samsung Apps-samsungapps.com’un ilk meyvelerinden oluşan bada mobil platformunun uygulama geliştiriciler için önemli fırsatlar barındırdığını ifade eden Suner “bada sahip olduğu üst düzey teknoloji ile yeni nesil mobil hizmetlere açılan bir kapıdır” dedi.

Uygulama geliştiricilerden, mobilers’lara; basından blogger’lara kadar uzanan geniş bir yelpazaden katılımın olduğu toplantıda bada üzerine çok çeşitli sorular gelirken, Kore’den gelen Samsung ekibi karşılaştıkları yoğun ilgiden memnuniyet duyarak ülkelerine döndüler.

Haberin Devamı

üzerinden başvuru yapan uygulama geliştiricilerin de katıldığı toplantıda bada ile akıllı telefon uygulamaları tartışılırken, Ömer Suner yaptığı konuşmasında Developers’ Day’in Samsung bada platformuna çok önemli projeler kazandıracağına işaret etti.

Bir dizi çalışma sonrasında en başarılı bulunan uygulama geliştiricilerin, Samsung tarafından sağlanacak olanakları elde edeceğini belirten Suner, Samsung’un teknolojiyi üreten firma kimliği ile inovatif çalışmaları devam ettireceğini vurguladı.