Teknoloji Moto Z2 Play kutu açılışı ve ön inceleme (VİDEO)

Moto Z2 Play kutu açılışı ve ön inceleme (VİDEO)

22.09.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

Motorola, geçtiğimiz aylarda orta segment Moto Z2 Play modelini duyurmuştu. Merakla beklenen Moto Z2 Play sonunda Türkiye'de satışa çıkıyor. Bizler de bugün Moto Z2 Play’in kutu açılışı ve ön incelemesini sizler için gerçekleştirdik.

Moto Z2 Play kutu açılışı ve ön inceleme (VİDEO)

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Motorola'nın geçtiğimiz aylarda duyurusunu gerçekleştirdiği orta segment telefonu Moto Z2 Play, Türkiye'de satışa çıkıyor. Moto Z Play’in geliştirilmiş son versiyonu Moto Z2 Play artık daha ince, daha şık, daha hızlı ve daha önce hiçbir telefonda görmediğiniz yepyeni özelliklerle geliyor.

Metal gövde ile gelen cihaz selefine göre daha ince ve daha hafif bir tasarıma sahip. 5,5 inç boyutunda bir ekranla gelen Moto Z2 Play, Super AMOLED ekranında kullanıcılara Full HD çözünürlük sunuyor.

Moto Z2 Play'in tasarımı, esas olarak ultra-ince şasesi ve sağlam alüminyum çerçevesi nedeniyle, bir tür amiral gemisine benziyor. Aslında cihaz orta üst segmentte yer alıyor.

Geçen yılın modelinden çok daha iyi hissettiriyor. Bununla birlikte, cihaz Moto Mod'ları düşünülerek tasarlandığından , diğer Motorola telefonlarından sayısız kez gördüğümüz tanıdık tasarım dilinden çok uzak kalmıyor. Yine de Z2 Play, titizlikle hazırlanmış gibi görünüyor ve diğer amiral gemisi modellerle karşılaştırıldığında piyasada kendine sağlam bir yer bulabileceğe benziyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Moto Z Play'in üst düzey kardeşlerinden biraz daha başarılı olmasının nedenlerinden biri de 3,5 mm kulaklık girişine sahip olmasıydı. Bu özellik yeni modelde de selefinden daha ince bir vücuda sahip olarak geri döndü. Moto Z2 Play’de göze çarpan diğer tasarım değişiklikeri de parmak izi sensörü ile daha oval hatlar. Son derece ince ve metal bir yapıda gelen telefon, yalnızca 6mm kalınlığında. Telefonun arka kamera kısmı ise çıkıntılı bir yapıda. Diğer Moto Z Play modelinde olduğu gibi. Buna rağmen telefon çok hoş duruyor.

Bunun ötesinde, telefon, taşınabilir bir projektöre, müzik yayını için ekstra hoparlöre, çok yönlü zoom yapabilen ya da 360 derece çekim yapabilen ekstra kameralar yani Moto Mod’lar ile geliyor.

Telefonun üst kenarında nano SIM ve microSD kart yuvası; alt kenarında USB-C girişi ile 3.5 mmkulaklık jakı; sağ kenarda güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Sol kenarında ise hiçbir şey yok. Telefon sağ elde tutarken sağ kenardaki tuşlara veya ana ekran tuşuna rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Hatırlarsanız, geçen yılki model 3510 mAh pil ile geliyordu. Moto Z2 Play ise çok daha küçük olan 3000 mAh pil ile geliyor. Sportif tasarım için ne yazık ki pil kapasitesi açısından fedakarlık yapılmış. Bunun telefonun ömrünü nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz. Uzun testlerimizden sonra bu konu hakkında sizi bilgilendireceğiz.Ayrıca telefonun arka yüzüne oturan ve 3490 mAh'lik yeni Turbo Power Pack Moto Modu da satın alabilirsiniz.


Moto Z2 Play'in diğer teknik özellikleri arasında 5.5 inç 1080 x 1920 piksel Full HD Super AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 626 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı (Türkiye için), 2 TB’ye kadar microSD kart desteği yer alıyor. Kamera konusunda ise cihaz kullanıcılara arkasında f/1.7 diyafram açıklığına, lazer otofokusa ve çift renkli LED flaşa sahip 12 MP arka ile önde 5 MP kamera sunuyor. Arka kamera 4K video kaydedebiliyor. Cihazın parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Haberin Devamı

5.5 inç 1080p AMOLED ekran göz alıcı renklere sahip olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Detaylar keskin, renkler canlı ve görüş açısı sağlam bir berraklık sağlıyor. Ekranla ilgili aklıma taklılan tek soru cihazın açık havada ya da güneş ışığı altında nasıl performans göstereceği? Bunun cevabını da ilerleyen dönemde alacağız.

Kapağın altında, 3 GB RAM'e sahip Qualcomm Snapdragon 626 işlemci bulunuyor.Bu da makul bir performans sunacağı anlamına geliyor. Çoğu tüketici için yeterli ancak oyun performansı açısından ne vereceği belirsiz.

Kutusundan Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle çıkan telefon, saf Android’e oldukça yakın bir deneyim sunuyor. Ayrıca cihazın Android Oreo güncellemesini alacağını da belirtelim.

Moto Z2 Play, 2299 TL’den Eylül ayının sonuna doğru satışa sunulacak. Moto Z2 Play’in dışında firma dört yeni Moto Mod'u da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bunlar Moto GamePad, Moto 360 kamera, Turbo Power Pack ve JBL SoundBoost 2.

Moto Z2 Play’e dair detaylı incelemeyi ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Takipte kalın.