Populer Bilim Müslüman astronotlar uzayda nasıl abdest alacak?

Müslüman astronotlar uzayda nasıl abdest alacak?

26.04.2006 - 12:39 | Son Güncellenme:

Malezya'da dün başlayan bir konferansta, İslam ile uzayda yaşam arasındaki ilişki değerlendiriliyor. İki gün sürecek konferansın amacı, uzaya gönderilecek Müslüman astronotların karşılaşacakları sorunlara yanıt bulmak

Müslüman astronotlar uzayda nasıl abdest alacak
BBC TÜRKÇE 

BBC Kuala Lumpur muhabiri Jonathan Kent'in haberine göre, Malezya önümüzdeki yıl Ruslarla birlikte uzaya bir astronot gönderecek. Ülkenin ilk astronotunun bir Müslüman olması hemen hemen kesin. Bu da bazı soruları gündeme getiriyor.

Namaz kılmadan önce abdest almak gerek. Ancak uzayda hem su çok değerli, hem de yerçekimsiz bir ortam mevcut.

Kabe'nin nerede olduğunu tespit etmekte yaşanabilecek güçlük de cabası.

Bu durumda Müslüman bir astronot nasıl abdest alacak, yerçekimsiz ortamda nasıl namaz kılacak, kılsa bile sürekli nasıl Kabe'ye yönelik olabilecek?

Ayrıca namaz saatlerinin güneşin doğuşu ve batışıyla bağlantılı olduğu, yörüngede güneşin günde en az 10 kez yükseldiğini de unutmamak gerek.

İşte Malezya Bilim Bakanlığı tüm bu sorunlara çözüm bumak için bir grup uzmanı bir araya getiriyor.

Bu konuların ilk kez bilimsel bir ortamda tartışılacağı açıklandı. Malezya hükümeti İslam'ın; eğitim, bilim ve teknolojiye çok önem veren bir din olduğuna dikkat çekiyor.

Kuala Lumpar yönetimi hiç kuşkusuz, bilimadamlarının böylesi ayrıntılı konuları tartışacakları bir konferansın, İslam Dünyası'nda yankı bulacağına inanıyor.
Yazarlar