Teknoloji 'Müşteri için teknoloji'

'Müşteri için teknoloji'

18.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom ve Siemens işbirliğiyle hayata geçirelecek yeni proje ile Türk Telekom şubelerine gitmeden, çağrı merkezi veya internet yoluyla tüm hizmetlerden faydalanmak mümkün hale gelecek.

Müşteri için teknoloji
Türk Telekom’un "Müşteri İçin Teknoloji" sloganı ile hayata geçireceği yeni yazılım projesinin tanıtım toplantısı Swissotel’de yapıldı. Toplantıda konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, Türk kullanıcılara dünyadaki son gelişmeleri sunmak amacıyla Siemens ile ortak bir projeye imza attıklarını belirterek, bu sayede müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çekerek onlara kişiselleştirilmiş hizmetler sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

"150 kişilik uygulama ekibi görev alacak"

Türkiye’nin en büyük yazılım projelerinden biri olan "Müşteri Hizmetleri ve Faturalama Projesi"nin 8 modülden oluştuğunu dile getiren Dinçer, Siemens liderliğinde her biri alanlarında dünyaca ünlü Convergys, ATOS Origin, Oracle, Subex Azure, HP, Gantek ve Innova firmalarından oluşan bir ortaklıkla hayata geçirilecek projede Türk Telekom çalışanları ile beraber 150 kişilik bir uygulama ekibinin görev alacağını söyledi. Dinçer, projenin iki yılda bitirilmesinin planlandığını belirterek, 2007 yılı sonunda geniş bant internet hizmetlerini devreye almış olacaklarını vurguladı.

"61 milyon dolara mal olacak"

Dinçer, 61 milyon dolara mal olacak proje ile müşteri odaklı bir yapıya geçişi sağladıklarını belirterek, "Böylece müşterilerimizin değişken ihtiyaçlarına cevap verecek pazarlama modelleri hayata geçirilebilecek ve bu ihtiyaçlardan doğan yeni servisler müşterilere hızla sunulabilecek" dedi. Sistem ile arıza işlemlerinin hızlanacağını ve müşterilerin artık herhangi bir işlem için Türk Telekom şubelerine gelmek yerine, çağrı merkezi veya internet sayfası aracılığı ile hizmet alabileceğini belirtti.

"Tüm hizmetler tek faturada birleştirilecek"

Eğer bir müşteri Türk Telekom’dan birden fazla hizmet alıyorsa, tüm hizmet bedellerinin tek faturada toplanacağını ve yeni esnek tarife planlarının oluşturulacağına işaret eden Dinçer, "Bu çözümler dünyanın önde gelen operatörlerinin kullandığı çözümlerdir. Şimdi Türk Telekom müşterileri de bu yüksek teknolojiden faydalanacak. Müşterilerimize zaman kazandırmak için daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Mobil ve sabit hatlar birlikte yaşayacak"

Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Zafer İncecik ise, yetersiz teknolojik altyapı ile rekabetçi hizmetler sunmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu proje, sabit hatların da mobil hatlar gibi rekabetçi olmasını sağlayacak. Her iki şebeke de birlikte yaşayacak. Cep telefonu geldiği için, sabit hatlar öldü, diye düşünemeyiz" dedi.

Projenin sadece Türk Telekom müşterilerine değil, Türkiye’ye hizmet edeceğini dile getiren İncecik, "Müşteri İçin Teknoloji" projesi sayesinde Türk Telekom ile uzun yıllardan beri süregelen iş ortaklıklarının perçinleneceğini vurguladı.

Siemens Komünikasyon Sistemleri Grubu’nun 1 Nisan 2007 tarihinden itibaren Nokia Netxworks ile birleşerek NSN (Nokia Siemens Networks) adı altında faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan İncecik, "Projenin zamanında ve en ideal şekilde gerçekleşmesi yolunda tüm NSN ekibinin son derece özveriyle çalışacağına ve dünya çapında sahip oldukları tecrübeyi sonuna kadar kullanacağına olan güvenim tam" diye konuştu.