Oyun Dunyasi Muzlardan Oyun Kumandası Yapmak Artık Mümkün

Muzlardan Oyun Kumandası Yapmak Artık Mümkün

03.10.2014 - 00:26 | Son Güncellenme:

Kim neden muzlardan butonları olan bir oyun kumandası yapmak ister, ona emin değiliz ama isteyen varsa artık böyle bir cihaz mümkün.

Muzlardan Oyun Kumandası Yapmak Artık Mümkün

Muzdan oyun kumandası yapmak, bize daha önce gördüğümüz KFC’nin kızarmış tavuklu klavyesi veya IKEA eşyalarından oyun kumandası yapmak gibi tuhaf ama yaratıcı projeleri hatırlattı. Bunların da muzlu kumandadan aşağı kalır yanı yok doğrusu. Ama dahası var, bu anlatacağımız cihaz sadece muz değil, evinizde bulacağınız tonla başka nesneyi de kullanabiliyor.

Haberin Devamı

MaKeyMaKey” ismi verilen cihaz, eski MIT (Massachusetts Institute of Technology) öğrencileri tarafından tasarlanmış. 11 klavye tuşunu ve çeşitli mouse hareketlerini dışarıdan elektrik bağlantılarına eşleyen bir devre kartından oluşuyor. Bu devre kartının çıkışlarına elektrik geçiren herhangi bir şey bağlayıp buton gibi kullanabilirsiniz. İster muz, ister limon, bozuk para, bitkiler, oyun hamuru, pastel boya kalemleri ve aklınıza gelen her şey.

Web sitesinde her türlü yeteneğini görebileceğiniz devre kartı, sadece oyun kumandası yapmaya değil, mesela piyano veya alternatif klavyeler yapmaya da yarıyor. Devre kartının bağlantı noktalarına ucu timsah klipsli kablolar takıyor ve bunları çeşitli nesnelere bağlıyorsunuz. MaKeyMaKey devre kartını da USB ile bilgisayarınıza gösterip çok ilginç projelere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Buradan izleyebilirsiniz.