Teknoloji Netflix, ödüllü hata bulma programını herkese açtı

Netflix, ödüllü hata bulma programını herkese açtı

23.03.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Netflix, 15 bin dolara kadar para ödülü verdiği yazılım hatası bulma (bug bounty) programını herkese açtı. Microsoft da buna benzer bir programı başlatmıştı.

Netflix, ödüllü hata bulma programını herkese açtı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix güvenlik ekibinin dünya çapındaki 117 milyondan fazla üyesini güvende tutmak için uğraşıyor.Netflix topluluk ile ilişkilerini güçlendirirken ürünler ve hizmetlerinin güvenliğini geliştirmeye devam etmek için 15 bin dolara kadar para ödülü verdiği yazılım hatası bulma (bug bounty) programını herkese açtı.

Araştırmacılara güvenlik sorunlarını bildirmek için 2013'ten bu yana farklı programlar başlatan Netflix, 190 geçerli konu alıp düzelttiğini belirtti. Bu program ise 2016'dan beri aktif. Son 18 ayda, araştırmacıların sayısı kadar kapsamı da giderek artırıldı. Netflix 100 araştırmacının bulunduğu bu küçük grubun herkese açılan yeni program ile birlikte 700 kişiye yükseldiğini söyledi.

Netflix, ödüllü hata bulma programını herkese açtı

Özel hata ödül programımızın başlamasından bu yana, Netflix hizmetlerinde çeşitli kritiklik düzeylerinde 145 geçerli gönderim (toplamda 275 kişi) aldığını belirtti. Bu başvurular güvenliği geliştirip, iyileştirmeler yapmalarıa yardımcı oldu. Şimdiye kadar, programdaki en yüksek ödül, kritik bir güvenlik açığı için 15 bin dolarlık ödeme. Netflix’in, Bugrcow’da yer verdiği sorunların ücretlendirmeleri 100 dolar ile 15 bin dolar arasında değişiyor.

Daha öncesinde Samsung bir hata için 200 bin dolar, Microsoft ise 250 bin dolar ödeyeceğini açıklamıştı.

Yazarlar