Teknoloji Nexus 6P’yi Tamir Etmek Neredeyse İmkansız…

Nexus 6P’yi Tamir Etmek Neredeyse İmkansız…

02.11.2015 - 10:39 | Son Güncellenme:

Google'ın yeni amiral gemi modellerinden olan Nexus 6P'yi kameraya zarar vermeden açmanın oldukça zor olduğu bilgisi ortaya çıktı... Bizzat Huawei tarafından geliştirilen ve Google adına satışa sunulan Nexus 6P, bu...

Nexus 6P’yi Tamir Etmek Neredeyse İmkansız…

Google'ın yeni amiral gemi modellerinden olan Nexus 6P'yi kameraya zarar vermeden açmanın oldukça zor olduğu bilgisi ortaya çıktı... Bizzat Huawei tarafından geliştirilen ve Google adına satışa sunulan Nexus 6P, bu sefer farklı bir bilgi ile gündeme geldi. iFixit ekibi tarafından ele alınan ve en ince detayına kadar parçalarına ayrılan modelin aslında tamir konusunda kullanıcısına zorluk yaşattığı ortaya çıktı. Farklı bir mimariye sahip olan cihazı herhangi bir şekilde tamir etmenin ya da daha doğrusu teknik parçalara ayırmanın oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

iFixit ekibinin yaptığı açıklamaya göre 6P'yi kamera koruyucu camına zarar vermeden açmak çok zor ancak yine de imkansız değil. Cihaz, sahip olduğu yekpare tasarım nedeniyle açılması oldukça zor olan bir yapıda. Aslında cihazı açmak mümkün fakat esas mesela var olan kamera camına zarar vermekten kaçınmak. Ki bu da işi zorlaştıran en önemli faktör. Yaptıkları inceleme ile birlikte cihazları puanlandıran iFixit, ne yazık ki Nexus 6P modeline ancak 10 üzerinden 2 puanını verdi. Ki bu da verilebilecek en düşük puanlardan biri olarak görülüyor. Aynı testlerde Nexus 5X ve iPhone 6S modelleri 7 puan aldı.

Yazarlar