Teknoloji Nintendo NX Üretim Aşamasına Geçmek Üzere

Nintendo NX Üretim Aşamasına Geçmek Üzere

09.08.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

Oyun dünyasının merakla beklenen ürünlerden olan Nintendo NX, şimdilerde farklı dedikodular ile gündeme gelmiş durumda…

Nintendo NX Üretim Aşamasına Geçmek Üzere

Yeni nesil oyun konsolları olan Xbox One ve PS4 her ne kadar satışa sunulmuş olup güzel satış rakamlarına ulaşmış olsalar da ne yazık ki büyük bir kitle tarafından hayal kırıklığı olarak görülmekte. 4K çözünürlüğün yanı sıra her oyunda Full HD çözünürlük dahi sunamayan cihazlar, aynı zamanda FPS kalitesi bakımından da epey eleştiri almakta. Bu geri bildirimlere karşı sessiz kalmayan ve harekete geçen üreticiler ise şimdilerde PS4 Neo ve Xbox Scorpio adlarında yeni cihazlar için kolları sıvamış durumda. Ayrıca Wii U ile istediğini alamayan Nintendo da harekete katılan markalar arasında. Nintendo NX adında yeni bir konsol modeli geliştirmeye devam eden oyun devi, en nihayetinde sona gelmiş bulunuyor. Zira paylaşılan bilgilere bakacak olursak NX’in çok yakında üretim aşamasına geçeceğini söyleyebiliriz. Nitekim bunun ardından satışların da başlayacağı ön görülüyor.

Haberin Devamı
DigiTimes Açıkladı

Bu zamana kadar sektör içerisinde aktardığı bilgiler ile üne kavuşmuş olan DigiTimes, Nintendo NX için üretim aşamasına geçileceğini yazdı. Konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırmış olan Nintendo, siteye göre yılın dördüncü çeyreği itibariyle fabrikalarındaki üretimi başlatmış olacak.

Tüm Konsollar Aynı Anda Satışa Sunulabilir

Şu anda Amazon’a göre Sony tarafından geliştirilen PS4 Neo, tam olarak 13 Ekim 2016 tarihinde satın alınabilir olacak. Aynı dönemde üretim aşamasına geçen NX ise eğer satışa sunulur ise Neo ile büyük bir savaş verebilir. Her ne kadar böyle bir ihtimal bulunsa da Nintendo’nun yeni cihazını gelecek yıl satışa sunmak istediği de bilinmekte.