Oyun Obezite riskine karşı Nintendo Wii

Obezite riskine karşı Nintendo Wii

18.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Avrupa ile aynı anda, 8 Aralık’ta Türkiye’de piyasaya sürülen Nintendo’nun yeni oyun konsolu Wii’ye büyük ilgi gösteriliyor

Obezite riskine karşı Nintendo Wii
Şükrü Andaç

El hareketlerine duyarlı pedi sayesinde oyuncunun tüm hareket, refleks ve mimiklerini oyunun içine katarak oyun oynama alışkanlıklarını kökünden değiştirmesi beklenen Wii, Akmerkez’deki Uzelli mağazasında merak edenlerin denemesine sunuldu.

799 YTL’ye satılan Wii’nin bir oyunu 149 YTL. Ancak oyunla birlikte verilen 5’li spor paketi, konsolu satın alanları uzun süre oyalayacak niteliklere sahip. Uzelli’de Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu’nun nezaretinde denediğimiz boks, golf ve tenisin oyuncuyu tüm bedeniyle harekete zorlaması, obezite riskini de ortadan kaldırıyor.

Şu anda Türkiye’de, Wii Play, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Red Steel, Disney/Pixar’s Cars Splinter Cell, Far Cry Vengeance, Spongebob ve Rayman Raving Rabbids’in de aralarında bulunduğu 20’ye yakın oyun satılıyor.

İnternete de bağlanabilen Wii konsolunda, WiiChannels adı altında farklı eğlence kanalları bulunuyor. Wii Channels menüsünde oyun seçenekleri, hava durumu ve haber sayfaları, resim almak, göndermek ya da film seyretmek için resim stüdyosu gibi birçok seçeneğe ulaşabilirsiniz.