Teknoloji Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı!

Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı!

04.08.2021 - 11:27 | Son Güncellenme:

Oppo daha iyi bir ekran ve kamera deneyimi sunmak adına yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı. Oppo, fotoğraf veya ekran kalitesi arasında seçim yapmanız gerekmediğini düşünüyor. Bu kapsamda yeni nesil ekran altı ön kamerasını ortaya çıkarttı.  

Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

Yeni teknoloji kameranın kameranın üstündeki alan da dahil olmak üzere çok daha iyi bir ekrana izin veriyor. Oppo, bulanıklığı ve parlamayı azaltmak için çeşitli algoritmalar da geliştirdiğini ve uyguladığını aktarıyor.

Haberin Devamı

Oppo, akıllı telefonlarda ekran altı ön kameralarını sergileyen ilk markalardan biriydi ve 2019'un sonlarında bu teknolojinin diğer markalara ulaşmasını sağladı. O zamandan beri ZTE'nin bu teknolojiye sahip iki cihaz çıkardığını gördük, Samsung'un bunu yakında Galaxy Z Fold 3 ile karşımıza çıkartması bekleniyor.

Oppo yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

Oppo nihayet yeni nesil ekran altı özçekim kamera teknolojisini ortaya çıkararak ‘yeni akıllı telefonuna’ bir adım daha yaklaşmış oldu. Ekran altı kamera teknolojinin kendi içinde bazı sorunları da bulunuyor. Zamanla çekim kalitesinin bozulduğuna dair kanıtlar bulunuyor ve pek çok kişi telefonlarının ekranlarını kırıyor. Bu sebeple ekran altına yerleştirilen kameranın da zarar görmesi oldukça yüksek.

 

Yazarlar