Teknoloji Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör

Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör

15.01.2019 - 09:14 | Son Güncellenme:

Eğer bir film tutkunuysanız, hiçbir şey bir sinema salonunu yenemez. Daha da iyisi, kalabalığa katlanmak zorunda olmadığınız kendi sinema salonunuz varsa ayrıcalıklı insanlar olarak kenara ayrılabilirsiniz. Ne yazık ki, iyi projektörler oldukça pahalı ve kurulması biraz zor. Optoma'nın ML330 projektörü ise çoğundan farklı. İyi bir marka 42 inç TV'den biraz daha pahalı. Peki bu sizin için iyi bir yatırım mı?

Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Optoma ML330 sert kapaklı taşıma çantasıyla geliyor. Çanta, projektörü, şarj aleti ve diğer aksesuarları düzgünce koruyabilir. Çanta oldukça sağlam ve bu da seyahatlerinizde hasar olasılığını en aza indiriyor.

ML330 küçük olduğundan kullanışlı bir tasarıma sahip ancak şirket, estetiği geliştirmek için pek çaba sarf etmemiş. Ön taraf mercek ve delikleri barındırıyor. Ardından, odakta ince ayar yapmak için güç düğmesi ve kadran ile birlikte yanlarda daha fazla havalandırma deliğini göreceksiniz

Arkasında bağlantı girişleri yer alıyor. Bunlar HDMI, 3,5 mm ses girişi, microSD kart yuvası ve iki adet USB bağlantı noktası. İkisinden biri USB 3.0 standartlarını bile destekliyor. RJ45 ethernet portu da var, ancak Wi-Fi desteği olduğundan bunu pek kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Sonuncusu ama oldukça kullanışlı olan kablosuz hoparlörlere bağlamak için Bluetooth desteği sunuluyor.

Haberin Devamı

En altta, açılır ayak, tripod deliği ve aşağı doğru ses veren hoparlör var. Marka logosu dışında, üst kısım projektörü kontrol etmek için kapasitif anahtarlar barındırıyor.

Oldukça kompakt ancak yine de minik bir projektör olarak nitelendirilmek için yeterli değil. ML330 8 inçlik bir tabletten daha küçük ve bir pizza kutusundan daha kalın. Yalnızca üç akıllı telefon ağırlığından taşıması ve bir yere montelemesi kolay. Genel olarak, projektörün yapım kalitesi iyi, plastik malzemenin kullanılması şık bir yüzeyin çıkmasına yardımcı olmuş. Matematiksel konuş diyenler için projektör 157 x 133 x 35 mm ölçülerinde ve 460 gram ağırlığında.

Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör


Kurmak son derece kolay

ML330'u kurmak inanılmaz derecede kolay. Sadece açın ve videoyu doğrudan medya oynatıcıdan başlatabilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde USB sürücülerden veya microSD kartlardan videoları çalıştırabilirsiniz. Ayrıca HDMI portu üzerinden dizüstü bilgisayara veya oyun konsoluna bağlanabiliyor. Beş dakikadan kısa sürede PS4 ve kablosuz hoparlörlerime bağladım. Video akışı PS4'ten projektöre gidiyor. PS4'ün Bluetooth sesi olmadığı için ses projektörden geçip, bağlı olduğum Bluetooth hoparlörden çıkıyor. Bu farklı bağlantı seçeneklerinin çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör

Neler sunuyor?

Projektör Android platformuna dayanıyor. Böylece Netflix, YouTube, Prime Video gibi uygulamaları indirebilir ve video içerikleri izleyebilirsiniz. Ancak, Google hizmetlerinden yoksun. Bu yüzden üçüncü taraf Aptoid mağazasına güvenebilirsiniz. Bu akıllı özellikler cihaza değer katsa da bunları birlikte verilen uzaktan kumanda ile kullanmak oldukça zahmetli.

USB ile oynatma seçeneğini akış hizmetlerinden daha kullanışlı. Çünkü kullanımı daha kolay. Sevdiğim film ve dizileri çoğu Netflix’te olduğundan en çok bunu kullandım. Video akış hizmetleri arasında sizi en az yoranlardan biri Netflix.

Gelelim performansına

ML330, DLP (Digital Light Processing/Dijital Işık İşleme) teknolojisinin üzerine kurulmuş. Bilinmeyenler için, ışığın cam panellerden geçtiği LCD projektörlerin aksine, DLP binlerce küçük aynadan oluşan bir yongaya dayanıyor. Sonuç olarak, daha kompakt projektörler elde ediyorsunuz. Diğer bir avantaj ise nispeten daha iyi kontrast.

Haberin Devamı

Uzun ömrü ile bilinen LED kullanıyor. Optoma, 20.000 saat ampül ömrü olduğunu iddia ediyor. 500 lümende, ML330 boyutu için oldukça parlak. Bu, bir odayı dolduracak iş sunumları için ideal. 120 inç büyüklüğünde bir ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak, çözünürlük WXGA 1280 x 800’de çekilmiş olduğundan, 60 inç’in üzerine çıkması resmi oldukça pikselli kılabilir. Ancak, 12 metre uzaktan izliyorsanız, 80 inç ekrana çıkmak kötü bir fikir değil.

Herhangi bir karışıklığı önlemek için, WXGA'nın HD'den biraz daha fazla pikseli var. Ekranın en boy oranı 16:10. İhtiyacınız olduğunda, HD filmleri 16: 9 oranında sorunsuz bir şekilde oynatabiliyor. Full HD çözünürlük de olsaymış harika bir katkı olurmuş ama yok. Projektör, çarpık görüntüyü otomatik olarak düzelten şık bir özelliği de sahip.

Resim kalitesi ve parlaklık seviyeleri oldukça iyi. Projektör üstün kontrast ve renkler sunuyor. Buradaki tek sıkıntı keskinlikte tekdüzelik olmaması. Dikkat ederseniz, merkezdeki netlik ile yansıtılan görüntünün köşeleri arasındaki keskinlik arasında fark var.

Haberin Devamı

Projektör ayrıca gökkuşağı etkisine eğilimli. Film izlerken kolay fark edilmiyor, ancak oyun oynarken hareketli nesnelerin etrafında bulanık kırmızı veya mavi ışık yanıp söndüğünü görebilirsiniz. Yine de çoğu insan bunu fark etmeyecek.

ML330, iki adet dahili 2W hoparlöre sahip. Ses çıkışı evin her yerini dolduracak kadar yüksek değil. Bu yüzden, mümkün olduğunca harici hoparlörler kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Optoma ML330 inceleme: Kurulması kolay, kompakt projektör

Sonuca bağlıyorum

Optoma ML330, takılması kolay, kompakt bir projektör. DLP teknolojisi ile desteklenen, parlak görüntü ve iyi kontrast sunuyor. Ancak en büyük gücü, inanılmaz kolay kurulum, sayısız bağlantı ve oynatma seçeneği. Çözünürlük ise daha yüksek olabilirdi.

Kablolu TV izlemeyi seven biri değilseniz, büyük bir ekranda filmlerin tadını çıkarmak için bu projektörü satın almayı düşünebilirsiniz. Sunumlar için de kullanışlı olduğundan, ofisiniz için de kullanışlı.

Optoma ML330’a 2880 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • İyi görüntü kalitesi
  • Kompakt boyut
  • Kurulumu kolay
  • Geniş bağlantı seçenekleri

EKSİLERİ

  • Zayıf hoparlör
  • Akıllı özellikler hantal

Optoma ML330 teknik özellikler:

  • 1280 × 800 doğal çözünürlük
  • 500 Lümen LED Parlaklığı
  • 20.000: 1 Kontrast Oranı
  • 20.000 ~ Saatlik “ampul” ömrü.
  • 460g
  • 1x HDMI
  • 1x MicroSD
  • 1x3.5 mm AV jakı
  • 1x RJ45
  • 2x USB-A
  • 1x 3.5mm ses girişi.
  • Dahili Android kullanıcı Arabirimi