Oyun Oyun endüstrisi artık gerçeğe çok yakın!

Oyun endüstrisi artık gerçeğe çok yakın!

04.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgisayarların Vista’ya geçiş hazırlığı ve konsolların art arda piyasaya çıkışı oyun piyasasını hareketlendirdi. 2007’de pazara çıkacak oyunların ortak özelliği üst seviyede grafik özelliği sayesinde çok daha gerçekçi oluşları

Oyun endüstrisi artık gerçeğe çok yakın

ŞÜKRÜ ANDAÇ

Son dönemde oyun konsollarının art arda pazara çıkışı ve Microsoft’un 5 yıl aradan sonra XP’nin yerine gelişmiş birçok özelliğe sahip olan Vista adlı işletim sistemini piyasaya çıkarması 2007 yılında oyun endüstrisinin oldukça hareketli geçeceğinin sinyallerini veriyor. Microsoft’un XBox 360’ına karşılık önce Sony’nin PS3, sonrasında da Nintendo’nun Wii adlı konsollarını çıkarması oyun endüstrisini de canlandırdı.

Oyun üreticisi firmalar üzerinde çalıştıkları ürünlerin piyasaya çıkış tarihini öne çekerken, konsollardaki yüksek performans özelliklerinden dolayı oyunlar da çok daha kaliteli ve yüksek ses - grafik destekli olmaya başladı.

Oyun üreticileri tarafından 2007 ile birlikte piyasaya çıkacağı açıklanan ve şimdiden yeni yılın yıldızları olmaya aday oyunlar arasında yine aksiyon ve macera teması öne çıkıyor. Kullanıcının yarattığı karakterlerle yeni bir dünya yaratmasını sağlayan oyunlar da yine oldukça popüler.

Bu yılın iddialı oyunlarından Bioshock, yapay zekâ özelliğini destekliyor. Oyun okyanuslar ile su altı dünyasında geçiyor ve askeri düzenin de hakim olduğu bir platformda yeni bir dünya yaratılıyor. Üstün grafik özellikleri sayesinde su altında yaratılan olağandışı efektler Bioshock’un fark yaratmasında önemli rol oynuyor.

Üçlemenin sonuncusu

Bu arada efsanevi Halo serisinin 3 numaralı bölümü Halo 3’ün serinin sonuncusu olacağı açıklandı. Yeni nesil savaşma taktiklerinin yer aldığı bu oyun da oldukça gelişmiş seviyede grafik özelliklerini destekliyor.

Listedeki oyunlar arasında yer alan Spore ise bilgisayar kullanıcılarını tatmin edecek özelliklere sahip bulunuyor. Sim City ve The Sims serisini seven oyuncuların ilgisini çekecek Spore, tek hücreli yaşamdan, bir evrenin yaratılmasını bilgisayar kullanıcısına bırakıyor. Onlarca farklı bölümün yer aldığı ve her bir bölümün bir öncekine göre kullanıcıyı yeni etaplara çektiği oyun, sanal dünyanın dışında uzayı da içine alıyor.