Teknoloji Oyunların şafağı

Oyunların şafağı

21.06.2013 - 23:21 | Son Güncellenme:

ABD’nin Los Angeles kentinde her yıl 11-13 Haziran’da düzenlenen, dünyanın en büyük oyun fuarı E3‘te (Electronic Entertainment Expo), bu yıl da herkesin merakla beklediği oyunlar ilk kez görücüye çıktı. Geliştiricilerin ve konsol üreticilerinin kıyasıya yarıştığı fuar, oyun severleri mest etti. Ağımıza takılanları sizin için derledik

Oyunların şafağı

- Ryse: Son of Rome
Yapımcı: Crytek Studios
Platform: Xbox One
Çıkış: Belli değil
Roma’nın asil oğullarıyla kan ve kum içinde bir yolculuğa çıkıyoruz. Barbar kavimlere General rütbesiyle meydan okuyacağımız seferlerde, şanlı Roma ve özgürlük için savaşağız. Şiddetin tavan yaptığı oyunda generalimiz kılıcını büyük bir ustalıkla kullanıp düşmanlarını kana bulayacak. Okçular karşısında ordumuzu kaplumbağa yapabileceğimiz, kaleleri mancınıklarla dövebileceğimiz oyun, grafik konusunda iddialı.

- Tom Clancy’s The Division
Yapımcı: Ubisoft
Platform: PS4, Xbox One
Çıkış: 2014
Oyun, ölümcül bir virüsün New York’a salınmasından 3 hafta sonra geçiyor. Ekibimiz, ışıklar söndüğünde ‘temizlik’ için şehre iniyor. RPG (rol yapma), aksiyon karışımı oyunda gerçekçilik üst düzeyde. Açık dünya oyun, keşif, taktik ve savaş üzerine kurulu.

- The Crew
Yapımcı: Ubisoft ve Ivory Tower
Platform: PC, Xbox One, PS4
Çıkış: Belli değil
Açık dünya ‘The Crew’, bütün ABD’yi tekerlerimizin altına seriyor. Yasa dışı sokak yarışlarına katılıp imkansız sollamalar yapabileceğimiz oyunda çetelere de sızabileceğiz. ‘The Crew’da, geliştirilebilen araç seçenekleri ve yenilikçi grafikleriyle göze çarpıyor.

- Watch Dogs
Yapımcı: Ubisoft
Platform: Xbox 360, PS3, PC, Xbox One, PS4, Wii U
Çıkış: 19 Kasım 2013
Yapay zekasıyla dikkat çeken ‘Watch Dogs’da, bozuk dünya düzenini alaşağı etmeye çalışan bir hacker’ı kontrol ediyoruz. Aiden Pearce, Şikago’daki bütün cihazlara sızıp, zamazingosuyla onları kontrol edebiliyor. Trafik lambaları, güvenlik kameraları, banka hesaplarını ele geçiren, trenleri de raydan çıkarabilen Aiden, ailesine saldıranlardan intikam alacak.

- Destiny
Yapımcı: Bungie
Platform: Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One
Çıkış: 2014
‘Destiny’de, felaketten 700 yıl sonra dünyada kalan son şehirde insan ırkını korumak için mücadele veriyoruz. Canavarların kaynaklarını keşfedip yok edeceğimiz oyun, canlı bir evren üzerine kurulu. Geliştirilebilir zırh, silah ve araçlar da olacak.

Haberin Devamı

- The Witcher 3: Wild Hunt
Yapımcı: CD Projekt Red
Platform: PC, Xbox One, PS4
Çıkış: 2014
Hafızasını kazanan Geralt’ın kişisel hayatının öne çıktığı ‘The Witcher’da önemli düşmanlarla karşılaşacağız. İkinci oyundan 40 kat daha geniş bir haritaya sahip oyun, bir RPG. Dövüş taktikleri geliştirilen oyunda doğru strateji, hayat kurtarırken yanlış kelle götürüyor. 3 farklı son ve 100 saat süren senaryo var.

- Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
Yapımcı: Kojima
Platform: Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4
Çıkış: 2013
Görüntü kalitesiyle ağzımızı açık bırakan ‘Metal Gear Solid 5’, hayranları için bir kırılma noktası. Dokuz yıllık komanın ardından Snake, saldırıya uğrayan hastaneden kaçarak düşmanlarının peşine düşüyor. Oyun açık dünya. Kojima’nın söylediğine göre filmlerde asla göremeyeceğimiz sürprizler bizi bekliyor.

- Dead Rising 3
Yapımcı: Capcom
Platform: Xbox One
Çıkış: Belli değil
İkinci oyunun 10 yıl sonrasını ele alan hikayede salgın sonrası Kaliforniya’sında sadece Nick Ramos normaldir. Yürüyen ölülere karşı hayatta kalma mücadelesinde Nick’e yüzlerce silah eşlik edecek. Açık dünya oyunda, bulduğumuz nesneleri kombin edip kendi silahımızı yaratabileceğiz.

- Thief
Yapımcı: Eidos Montreal
Platform: PC, Xbox One, PS4
Çıkış: Belli değil
Hastalık ve kıtlık içindeki Garrett, zenginleşmek için yine her şeyi yapacak. Şiddetin minimal, sinsiliğinse üst düzey olduğu oyunda, çevre faktörlerini kendi lehimize çevirip, altın keselerini el çabukluğuyla toplamalıyız.