Teknoloji Parasız E-Ticaret dönemi!

Parasız E-Ticaret dönemi!

20.03.2009 - 14:17 | Son Güncellenme:

takasmerkezi.com, oluşturduğu yeni iş modeli ile üyelerin birbirleri ile yaptıkları alışverişlerde, parayı devreden çıkarmayı vaat ediyor.

Parasız E-Ticaret dönemi

Mavi Kelebek New Media Solutions çatısı altında, yaklaşık bir yıllık bir geliştirme sürecinin sonunda yayına açılan takasmerkezi.com, yarattığı iş modeli ile tüketimi körükleyen günümüz ticaret anlayışına alternatif bir çözüm sunuyor.
İhtiyacınız olmayanları satarak ihtiyacınız olanları almak ama alım ve satım işlemleri sırasında para kullanmamak!
Site, bunu yapmak için unutulmuş bir ticaret yöntemi olan takası, teknoloji ve internetin gücü ile harmanlıyor ve tüm sürecin bir merkez tarafından kontrol edildiği %100 güvenilir bir sistem oluşturuyor.

Haberin Devamı

Ürünlerin satışında tercih edilen ikinci el veya açık arttırma sitelerinin tersine, takasmerkezi.com' da bireyler arasındaki alışverişte para kullanılmıyor. Her üye için açılan bir cari hesapla, bir işlem gerçekleştiğinde, ürün bedeli kadar sanal para, alıcının hesabından satıcının hesabına geçiyor. Bu para sadece site içerisinden ürün almak için kullanılabiliyor.

takasmerkezi.com projesinin yaratıcısı Mavi Kelebek New Media Solutions Genel Müdürü Önder EREN "Hedefimiz, yarattığımız bu yeni parasız ticaret anlayışını sadece Türkiye'de değil, Kuzey Amerika ve Avrupa kıtasında da açacağımız kardeş sitelerle yaymak. Bunun için çalışmalarımızı eşzamanlı olarak başlatmıştık.Türkiye'deki operasyonumuzun bizim için büyük bir tecrübe olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar bu konuda ciddi bir boşluk olduğunu ,internet kullanıcılarının bu tip bir modele ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.
Antika porselenden son model cep telefonlarına, dvd filmlerden ayakkabıya, giysiye, kitaptan elektroniğe kadar ,sınırsız sayıda ürünü 18 ayrı kategori altında satmak veya almak mümkün.

Haberin Devamı

TAKASMERKEZİ.COM'DA ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN

Site üyeleri, herhangi bir ücret ödemeden istedikleri kadar ürünü, ister açık arttırma, ister sabit fiyatlı satış metodları ile siteye ekleyebiliyorlar. Ürün bedelleri kapalı bir sistem içerisinde döndüğü için de, açık arttırma sitelerinde sıkça görülen manipülasyon amaçlı teklif verme veya açık arttırmayı kazandığı halde ürünü almama gibi riskler ortadan kalkıyor. takasmerkezi.com yarattığı bu iş modeli ile Türk İnternet sektörüne yeni bir soluk olmayı hedefliyor.

ALTIN ÖRÜMCEK FİNALİSTİ

Açıldığından bu yana kısa bir süre geçmesine karşın önemli organizasyonlarda (techcrunch&webrazzi meetup, riatalks, etohum...) yer alan takasmerkezi.com, internet sektörünün en saygın değerlendirme yarışması olan Altın Örümcek’te 2008 finallerine kaldı. Sunduğu yenilikçi iş modeli ile site, dikkate değer rakiplerinin arasından sıyrılmayı umuyor...

Yazarlar