Teknoloji Parmağınız deklanşörde olsun ''World View'' başlıyor!

Parmağınız deklanşörde olsun ''World View'' başlıyor!

28.08.2008 - 13:53 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl 70 bin katılımcı sayısıyla tüm dünyada büyük bir başarıya imza atan Sony Ericsson World View Fotoğraf Yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.

Parmağınız deklanşörde olsun World View başlıyor

Katılımcılara, telefonlarıyla çektikleri fotoğrafları herkesle paylaşma imkanı sunan yarışma, bu yıl her zamankinden daha popüler bir hale geldi. Sony Ericsson World View, yeni interaktif internet sitesi, daha fazla yoldan başvuru imkanı ve hayatta bir kez elde edilebilecek ödülleriyle bu yıl çok daha iddialı bir fotoğraf yarışmasına dönüşüyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın kazananı Wang Feng kendisine prestijli bir unvan kazandıran fotoğrafı hakkında, “Bana ödül kazandıran fotoğrafı arabam bir hendeğe düştükten ve çamur içerisinde kaldıktan sonra çektim. Arabayı çıkarmaya çalışırken bir sinek ön cama kondu ve o an bunun mükemmel bir fotoğraf olduğunu düşündüm. Eğer yanımda kameralı telefonum olmasaydı yakaladığım o anı fotoğraflayamayacaktım” dedi.

Wang Feng, Çin. World View 2007’nin kazanan fotoğrafı

World View 2008 bu yıl internetin durdurulamaz gücünü kullanarak yarışmanın ulaştığı alanı daha da genişletiyor. World View 2008 katılımcılara heyecan verici bir tasarım ve içerikle hazırlanan yeni internet sitesiyle ulaşıyor. adresinden girilen site, yarışmaya başvuru imkanın yanı sıra katılımcılara oldukça büyük bir topluluğa üye olarak sosyal çevrelerini genişletme ve tüm dünyadan insanlarla fotoğraflarını paylaşma şansı tanıyor. Site, profesyonel fotoğrafçılar tarafından Sony Ericsson’un en yeni kameralı telefon modelleriyle iyi bir fotoğraf çekebilmek üzerine verilen tavsiye ve ipuçları gibi bir fotoğraf meraklısının ilgisini çekebilecek her şeyi içeriyor.

Haberin Devamı

Yeni internet sitesi ziyaretçilere dünyayı, cep telefon fotoğrafçılarının gözünden keşfetme şansı verirken katılımcılara yaratıcı ve yenilikçi bir oluşumun içerisine dahil olma fırsatı sunuyor. Bu seneki yarışma, kullanıcıların çektikleri fotoğrafların hikayelerini anlatabilecekleri ve hayatlarına dair bilgi verebilecekleri kişiye özel biyografi ve fotoğraf açıklamalarının da yer alabildiği yeni fotoğraf galerisiyle de kendi dünya görüşlerini yansıtmalarına imkan veriyor

Ödüller...

World View 2008 yarışmaya katılan herkese müthiş bir ödül veriyor; Halkın Seçimi kategorisinde internet sitesi üzerinden en çok oyu alan kişi £5,000/€6,250 değerinde bir seyahat ile ödüllendiriliyor. Uzmanların Seçimi kategorisinde ise kazanan Sony Ericsson jürisi tarafından değerlendirilerek belirlenecek ve £10,000/€12,500 değerinde bir seyahat kazanacak.

Bu yıl aynı zamanda World View’un saygıdeğer uzmanlardan oluşan jüri üyelerinden biri olarak ünlü Liu Heug Shing’i de tüm dünya ile tanıştırıyor. Jüride ayrıca, Yaratıcı Tasarım Merkezi’nden Sony Ericsson Kıdemli Tasarımcısı Martin Wezowski; Reuters İngiltere &İrlanda Fotoğraf Şefi David Viggers ve geçmişte Londra Yılın Fotoğrafçısı unvanını kazanan dünyaca ünlü fotoğrafçı Tony Briggs yer alıyor.

Haberin Devamı

Reuters İngiltere &İrlanda Fotoğraf Şefi David Viggers, yarışmayla ilgili olarak, “Sony Ericsson World View yarışmasında üçüncü kez jüri olmaktan şeref duydum. Bu hem amatör hem de bu işin ustalarından gelen ve çoğu zaman da dünyanın en iyi fotoğraflarının yarıştığı gerçekten dünya çapında bir yarışma. Bundan önceki senelerde katılan fotoğrafların kalitesine dayanarak söyleyebilirim ki, bu seneki yarışmanın da dünyanın en heyecan verici kameralı telefon fotoğraflarını bizimle buluşturacağına hiç şüphem yok” yorumunu yapıyor.

Yeni ödüller, kolay bir erişim ve paylaşım sağlayan bir internet sitesinin yanı sıra bu yılın katılımcıya sağladığı fırsatlardan biri de katılımın oldukça kolay olması. Yarışmaya katılmak için organizasyona özel hazırlanan internet sitesine giriş yapmak ve kuralları uygulamak yeterli.

Haberin Devamı

Küçük Hayaller- Karen Grace Maranon, Filipinler

Kuralların özeti:
Fotoğraf girişleri,
• Dünyanın her ülkesinden katılımcılar başvuruda bulunabilir;
• Her katılımcı sadece bir kez kayıt yaptırabilir;
• Bir fotoğraf birden fazla kategoriye katılamaz;
• Kayıt ve şartlara göre sadece kameralı telefon ile çekilmiş fotoğraflar yarışmaya katılabilir;
• Yarışmaya herhangi bir kameralı fotoğraf makinesiyle çekilmiş fotoğraflar katılabilir.