Teknoloji Patent davasının kaybedeni Apple!

Patent davasının kaybedeni Apple!

10.07.2014 - 15:42 | Son Güncellenme:

Patent savaşları tam bitti derken, Apple ve Samsung uzlaştı derken; Apple bir kayıp daha yaşadı! İşte Çin’de açılan patent davasının son durumu…

Patent davasının kaybedeni Apple

Teknoloji pazarında, rekabet kadar patent savaşları da sıcaklığını koruyor. Güçlü futbol takımları arasındaki “derbi maç” nitelendirilmesine benzetilen iki ezeli rakip Samsung ve Apple, geçtiğimiz günlerde uzlaşacaklarını duyuran ve patent savaşlarına son vereceği öne sürülen Apple, emin olduğu bir davayı daha kaybetti.

Haberin Devamı

Patent konusunda oldukça hassas bir tavır sergileyen Apple, son olarak Çin’de devlete bağlı olarak çalışan Patent İzleme Komitesi ve Shanghai Zhizhen Internet Technology şirketlerini, sanal kişisel asistanı “Siri” yazılımına ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye vermişti.

Peki Orta Halk Mahkemesi’nde görülen davada Apple’ın Siri’ye ait telif hakkı ihlali için öne sürdüğü iddia reddedildi. Düşen davanın ardından Apple’ın Temyize başvuracağı biliniyor. Bildiğiniz üzere Apple’ın mükemmeliyetçiliği ve kalın çizgilerle çevrilmiş prensipleri, patent konusunda kayıpları kabullenemiyor.

Siri’nin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan Çin’li firma, “Şiao i Robot” projesine ait patentleri 2006’da, yani Siri’den 4 yıl önce aldığını öne sürdü.