Oyun PES 2010’un yeni yüzü MESSI

PES 2010’un yeni yüzü MESSI

02.07.2009 - 13:41 | Son Güncellenme:

Tamamen geliştirilmiş grafik motoru görücüye çıkarıyor...

PES 2010’un yeni yüzü MESSI

Geçtiğimiz ayın ortalarında Konami Digital Entertainment GmbH, artık efsaneler arasında haklı yerini almış olan oyun serisi Pro Evolution Soccer'ın yeni sürümü PES 2010'dan ilk oyun içi ekran görüntüsünü yayınlayarak, geliştirilmekte olan yeni grafik motorunun desteklediği inanılmaz ayrıntı seviyesi ve grafik yenilemelerini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Firmanın yayınladığı bu ilk ekran görüntüsünde aynı zamanda PES 2010'un kapak yıldızı da olan Lionel Messi maç sırasında, gerçekten son derece estetik detaylar içinde gösterilmekte. Tabi ki de Messi olduğu için özellikle modelleme konusunda titizlikle çalışıldığı şüphesiz, öte yandan ayrıntılara dikkat edildiğinde yeni motorun ne denli güçlü işler ortaya çıkartabileceği görülebiliyor. PES Productions ekibi şimdiye kadar görülmüş en canlı oyuncu tasarımları üzerinde çalışıyorlar. Oyuncunun yüz hatları öylesine gerçekçi bir şekilde ele alınmış ki, çok yüksek çözünürlükte kaplamaların kullanıldığından hiç şüphe yok. Her oyuncu kendine has ten dokusuna sahip olacak ve formalarda günümüzde birçok üretici tarafından kullanılan delikli materyallerin kullanılması söz konusu. Ayrıca yine aynı ekran görüntüsü incelendiğinde, özellikle ışık ve gölge efektleri kendini göstermekte. Geliştirilmekte olan yeni grafik motoru güneşin konumu ve saha aydınlatmalarının saha, stadyum, top ve oyuncular üzerindeki gölgelere gerçek zamanlı olarak yansıtılmasını sağlayan yepyeni dinamik aydınlatma efektlerini de destekliyor.

Haberin Devamı

Karanlığın Güçlerine karşı
Kalypso Media firması düzenlediği bir basın toplantısıyla Dawn of Magic 2 adını taşıyan oyunlarının yapım aşamasında son dömece girildiğini ve kapalı beta testlerinin ardından yaz aylarında oyunu piyasaya sürmeyi planladıklarını duyurdu. Oyuncuların bir kez daha dünyayı Legions of the Shadows'un vahşi saldırılarından kurtarmanın yollarını arayacakları Dawn of Magic 2 ilk oyunun sona erdiği dönemden yaklaşık 10 yıl sonrasına bizleri götürmekte. Dünya güçleri arasındaki hassas denge artık bozulmuştur ve şeytani varlık Modo'nun ortadan kardırılmış olmasına rağmen, Karanlığın Lejyonlarının bu kez durmaya kesinlikle niyetleri yoktur. Zaman aleyhimize işlemektedir ve görevlerimizi gerçekten çok kısa bir sürede tamamlamamız gerekir. Kendimizi korumak ve dünyayı kurtarmak için sert çeliğin gücünü ve büyü yeteneklerimizi kullanmamız gerekir. Oyunda 12 farklı büyü okulu söz konusu ve toplamda 100'ün üzerinde büyünün varlığından söz edilmekte. Dinamik dövüş sistemi, büyü, özel yetenek ve silahları çeşitli kombolarla senkronize bir şekilde kullanabilmenize imkan sağlamakta. Oyunda düzinelerce farklı düşman birimi ve yaratık söz konusu, geliştirilmiş NPC sistemi sayesinde de daha yaşayan bir oyun dünyası yaratılmış.

Haberin Devamı

Gizli bir ajan olarak merakla beklenen
Elit bir ajan rolünü üstlenme fırsatı.

Geçtiğimiz ayın ilk haftasında Sony Online Entertainment, PC ve Playstation 3 platformları için eş zamanlı bir şekilde geliştirmekte olan, online Shooter türündeki merakla beklenen oyunları The Agency'nin özelliklerinin aktarıldığı bir basın bülteni yayınladı. Oyuncuları gizli ajanların heyecan ve entrikalarla dolu dünyasına götürecek oyunda dövüş, gizlilik ve stil gibi unsurlar ön planda tutulmaya çalışılmakta. Oyunda bizlere verilen görevleri yerine getirebilmek için dünyanın 4 köşesine ziyaretlerde bulunmamız, çeşitli istihbarat çalışmalarıyla bilgiler toplamamız ve kendi sosyal ağlarımızı geliştirmemiz gerekecek. Pek tabi ki, büyük suç şebekelerini yıkmak, liderlerini de yakalayabilmek için bu sözünü ettiğimiz arka plan çalışmalarına kıyasla, direkt silahların konuşması gerektiği anlar ağırlıkta olacağını da söyleyebiliriz. Her ne kadar gizliliği seçseniz bile dövüşler ve çatışmalar oyun içerisinde kaçınılmaz bir şekilde karşınıza çıkacak. Bunun için yerine göre doğru donanımı mutlaka elinizin altında bulundurmanız gerekecek. Ayrıca sizin için çalışacak bilgisayar kontrollü pek çok ajanı da kiralayabilmeniz olası ve yeterince güçlendiğinizde kendi teşkilatınızı da kurabileceksiniz. The Agency'nin henüz piyasaya çıkış tarihi konusunda kesin bir açıklama yapılmıyor, öte yandan yılsonuna doğru marketler-deki yerini almasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Deniz altında yaşam mücadelesi
BioShock 2'nin çoklu oyun özellikleri duyuruldu.
2K Games geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir basın bülteniyle merakla beklenen shooter oyunları BioS¬hock 2'nin çoklu oyun içeriğini geliştirmesi için Digital Extremes firmasıyla anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Anlaşma uyarınca Digital Extremes 2K'nın yaratıcı ekibiyle birlikte çalışarak BioShock evreninin çoklu oyun potansiyelini tam anlamıyla açığa çıkarmanın yollarını arayacaklar. Orijinal oyunun fanatiklerinin sürekli olarak kendilerinden birçoklu oyun içeriği talebinde bulunduğunu belirten 2K'nın başkanı Christoph Hartmann artık bu yoğun talebe karşılık vermelerinin zamanın geldiğini ve Digital Extremes'in BioShock'u diğer shooterlardan farklı kılan tüm unsurlarını çoklu oynayışa taşıyacaklarından emin olduklarını dile getirmekte. BioShock 2'nin çoklu oyun modu bir anlamda olayların geçmişini de oyunculara gösterme misyonunu üstleniyor. Rapture'un yıkılma sürecinde Sinclair Solutions'un bir Plasmid test unsuru rolünü canlandıracağımız oyun modunda, hayatta kalabilmek için tüm BioShock araçlarını kullanmamız gerekecek.