Teknoloji Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

13.07.2018 - 13:09 | Son Güncellenme:

Philips’in geniş renk yelpazesi ve görüntüleme açısı sunan 32 inç kavisli VA tabanlı monitörünü (328E8QJAB5)inceledik. Philips 328E8QJAB5 ayrıca hareketli görüntülerde dalgalanma ve yırtılma gibi etkileleri ortadan kaldıracak AMD FreeSync teknolojisiyle geliyor.  Philips 328E8QJAB5’in detaylı incelemesi sizlerle.

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Philips 328E8QJAB5 ultra geniş renk teknolojisi, FreeSync ve Full HD çözünürlüğe sahip ince çerçeveli bir monitör. Üstün kontrast oranı ve 1800R eğriliği sayesinde bu kavisli VA panelde izleyeceğiniz her türlü içerik sizi içini çekecek.

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

Görüntü kalitesi

Philips 328E8QJAB5 monitörde, etkileyici koyu siyah tonları, geniş görüntüleme açıları ve sağlam tepki süresiyle yüksek kontrastlı bir görüntü sağlayan Vertical Alignment (VA) panelbulunuyor . Monitör, NTSC renk gamı kapsama alanının% 103’ünü, sRGB’nin ise % 126’sını kapsıyor.

Panel, bu kadar geniş renk yelpazesine sahip olmasına rağmen, inç başına 70 piksel gibi düşük piksel yoğunluğu nedeniyle fotoğraf düzenleme amacıyla önerilmiyor. Bu, 31.5 inçlik geniş panelde kullanılan Full HD çözünürlüğünün sonucu. Video kurgu için mantıklı olsa da fotoğraf düzenleme veya renk atma işlemleri için kullanacaksanız başka monitörlere bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, Philips 328E8QJAB5, oturma odalarına zarafet katmak için güzel ve kavisli bir panel arayan sıradan multimedya kullanıcılarını hedefliyor. Ek olarak, FreeSync ve SmartResponse gibi özelliklerinin çoğu, oyunculara yönelik noktalar. Uyarlamalı senkronizasyon ve 5ms tepki süresi ile minimum ghosting efektleriyle pürüzsüz oyun keyfinin tadını çıkartabilirsiniz.

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

Oyun için neler sunuyor?

Philips 328E8QJAB5, çok sayıda oyun geliştirme özelliği sunuyor. SmartImage oyun özelliği, FPS, RTS ve Racing türleri için iki adet özelleştirilebilir 'Gamer' profilinin önceden ayarlanmış önayarlarını içeriyor. Bu özellik dinamik kontrast oranını, tepki süresi hızını geçersiz kılıyor ve karanlık sahnelerde görünürlüğü arttırıyor.

Oynadığınız oyuna bağlı olarak ön ayarı seçebilir veya kendi ayarlarınızı özelleştirebilir ve kaydedebilirsiniz. Ayrıca, zararlı mavi ışıkları ortadan kaldıran ve göz yorgunluğunu azaltacak Low Blue Light modu da var.

Son olarak, Philips 328E8QJAB5 VA monitör, AMD FreeSync teknolojisine sahip. Eğer FreeSync uyumlu AMD grafik kartınız varsa,
GPU'nuzun kare hızını Philips 328E8QJAB5 ekranının yenileme hızıyla senkronize edebilirsiniz.Dinamik yenileme hızı aralığında, ekran gecikmesi azalırken ekran yırtılması ve kekemeliği de ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için
m

Tasarım ve bağlantı girişleri

Philips 328E8QJAB5, E'nin Elegance anlamına geldiği E-Line ekranların en son üyesi. Philips bu ekranlaşık ve kavisli panel arayan sıradan oyuncularve film meraklılarını hedefliyor. 1800R eğriliği, oyuncuları oyuna yaklaştırarak onları aksiyonla buluşturuyor. Ancak, düşük piksel yoğunluğu nedeniyle, kısa mesafeden bakıldığında görüntülerdeki pikselleri görebilirsiniz.

Ergonomi söz konusu olduğunda monitör, 100 x 100 VESA montaj uyumluluğu da dahil olmak üzere birçok işleve sahip. Ancak sadece -5 ila 10 derece arasında eğilebiliyor. Ekran, mat parlama önleyici işlemle kaplanırken arka kısmı parlak siyah renkte. Ayak kısmı ise parlak metal malzemeden yapılmış ve ay çöreği şeklinde.

Bağlantıseçenekleri arasında, VGA, DisplayPort 1.2 ve HDMI 1.4 portlarının yanı sıra kulaklıklar için ses çıkışı ve 2x3W dahili hoparlörler yer alıyor. AMD FreeSync, aynı 48-76Hz dinamik aralığa sahip HDMI ve DisplayPort ile destekleniyor.

Haberin Devamı

Philips 328E8QJAB5 inceleme: Kavisli FHD monitör arayanlar için

Sonuca bağlıyorum

Philips 328E8QJAB5 kesinlikle büyüleyici bir ekrana benziyor, ancak geniş renk yelpazesi büyük ekran boyutu ve çözünürlüğü arkasında sönük kalıyor. Ayrıca, 1920 × 1080 ekran için çok pahalı. 1440p veya 2560 × 1080 çözünürlükte ultra geniş bir teklif sunsaydı, fiyat daha mantıklı olabilirdi.

Cihaz Full HD çözünürlüğe ve 70 PPı piksel yoğunluğuna sahip olduğundan bireysel pikseller açıkça görülebiliyor. Eğer yeterince uzağa oturursanız, bu daha az dikkat çekici. Ancak bilgisayar ekranıyla doğal olarak her zaman yakın olduğumuzdan bu durum sıkıntı verici.

Cihazı farklı durumlarda test ettim. Normal işlerde veya video kurgu için olsun, monitör iyi sonuçlar veriyor. Renkler hoş, parlaklık iyi ve gecikme yok. Oyun oynatırken de çok iyi. Farklı oyun modlarını seçebilirsiniz. Reaksiyon süresi oldukça hızlı.

Ekran, her biri 3 watt olan 2 dahili hoparlöre sahip.Buradadaki ses, cılız olduğundan, harici bir çözüme başvurmak daha iyi.

Haberin Devamı

Fotoğraf düzenleme ve benzeri faaliyetlerde hafif dezavantajları olduğunu kabul etmek gerekiyor. Siyah değeri biraz daha iyi olabilirdi.

Philips 328E8QJAB5’in fiyatı şu anda 2 bin TL civarında. Monitör, kavisli bir TV ve oyun monitörü arasında bir şeyler arayan belirli bir grup insanın ilgisini çekecek özelliklerler sunuyor. Samsung’un da benzer bir monitörü var: Samsung 27CF391. Biraz küçük ama daha uygun fiyata geliyor.

Son söz olarak Philips 328E8QJAB5, günlük kullanım için uygun bir monitör. Cihaz, boyutu ve eğimli ekranı nedeniyle dikkat çekiyor. Bu iki şey de oyunları eğlenceli hale getirmeye katkıda bulunuyor. Siyah seviyesi gibi hafif dezavantajları göz ardı ederseniz satın alınabilecek bir cihaz.

ARTILARI

  • Büyük, kavisli ekran
  • Oyun için uygun
  • Sağlam stand

EKSİLERİ

  • Zayıf hoparlörler
  • Siyah değeri biraz daha iyi olabilirdi

Philips 328E8QJAB5 özellikleri

  • Ekran boyutu: 31.5 inç
  • Çözünürlük: 1920x1080 (FHD)
  • Panel türü: VA
  • En boy oranı: 16: 9 (Geniş ekran)
  • Yenileme hızı: 60Hz
  • Tepki Süresi: 5 ms (GtG)
  • Uyarlamalı senkronizasyon: FreeSync (48Hz-76Hz)
  • Hoparlörler: 2x3W
  • Girişler: DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA (D-Sub)
  • Parlaklık: 250 cd / m2
  • Kontrast oranı: 3000: 1 (statik)
  • Renkler: 16.7 milyon (gerçek 8 bit)
  • VESA: Uyumlu (100x100mm)