Teknoloji Pinterest'in reklam yasağı kaldırıldı

Pinterest'in reklam yasağı kaldırıldı

11.04.2021 - 09:13 | Son Güncellenme:

Türkiye'ye temsilci atama işini en sona bırakan şirketlerden biri olan Pinterest, belirli yaptırımlara maruz kalmıştı. Birkaç gün önce temsilci atama kararı veren şirket, yaşadığı reklam yasağının da kalkmasını sağlamış oldu.

Pinterestin reklam yasağı kaldırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Pinterest'in yaşadığı reklam yasağı kaldırılmış oldu. Popüler platform hatırlandığı üzere 19 Ocak 2021 tarihinde reklam yasağıyla karşı karşıya kalmıştı. 9 Nisan 2021 tarihinde ise temsilci atama kararını duyuran şirket için yasaklar da değiştirildi. 

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler kullanılıyor:

“Pinterest INC. adlı sosyal ağ sağlayıcısının 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un k 4’üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 19.01.2021 tarihli ve 4202 sayılı reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verilmiştir.”

BTK KONU HAKKINDA PAYLAŞIM YAPTI

Konu hakkında BTK Başkanı da açıklama yaptı. Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Pinterest, 9 Nisan 2021'de Türkiye temsilcisini atayarak kurumumuza bildirmişti. 19 Ocak 2021'den itibaren Pinterest'e yönelik olarak uygulanan reklam yasağı, sosyal ağ sağlayıcının yükümlükleri yerine getirmesi dolayısıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kaldırıldı” dedi.