Oyun PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz?

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz?

02.02.2018 - 16:59 | Son Güncellenme:

PlayStation VR ile gördüğünüz şeyleri arkadaşlarınıza göstermek ister misiniz? Bu yazımda sizlere PlayStation VR (PS VR) ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz onu anlatacağım. İşte PlayStation VR ile uygulayabileceğiniz o yöntemler...

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sanal gerçeklik teknolojisi biraz pahalı. Bu teknolojiler arasında yine en uygun olan ve kolay erişebileceğiniz model PlayStation VR. Peki sanal gerçeklik ya da VR gözlüğünüz kafanıza takılıyken ekran görüntüsünü nasıl alabilirsiniz ve kaydedebilirsiniz? İşte bu şekilde:

1- Eski ya da klasik yöntem

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz

Playstation 4'ünüz üzerinden ekran görüntüsü aldığınız yöntemi VR için de kullanabilirsiniz. DualShock 4 denetleyicisinde, dokunmatik yüzeyin solunda paylaşım düğmesi var. Bu PlayStation VR'ı kullanırken aynı özellikleri uygulamanıza da izin veriyor. Bir VR oyununda paylaş düğmesini tıklattığınızda, Sinematik Mod'a hemen geçebiliyorsunuz ve normal PlayStation 4 paylaşım arayüzünü ortaya çıkarıyorsunuz. Paylaş (Share) düğmesine basılı tutmak, konsolunuzdaki belleğe kaydedilecek hızlı bir ekran görüntüsü alacaktır.

Haberin Devamı

Buradan ekran görüntüsünü seçip devam edebilir, kaydedebilir veya en sevdiğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Xbox ve PlayStation arasındaki farklar neler?

2- Playstation kamerasını kullanabilirsiniz

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz

PlayStation VR'ı edindiğinizde PlayStation kameraya ve bununla da bazı ses komutlarına erişiminiz oluyor. Sesli komutun yerleşik olduğunu bilmeyebilirsiniz.

Aktifleştirmek için, denetleyicide sol tetiği basılı tutun ve ardından DualShock 4'ü kullanıyorsanız "ekran görüntüsü al" deyin. Biraz daha aktifseniz, "Playstation, take screenshot" yani "PlayStation, ekran görüntüsü al" komutunu kullanın. Her iki yöntem de geçerli ekranın bir kopyasını konsolunuza kaydedecek.

Ekran görüntülerini nerede bulacaksınız?

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz

Aldığınız ekran görüntüleri PlayStation 4'teki Capture Gallery uygulamasına kaydedilecektir. Buna daha önce hiç bakmadıysanız kütüphanenizde bulacaksınız ve tüm görüntüleriniz onları aldığınız oyuna göre düzenlenecektir. Aynı anda tümünü görüntüleyebilir ve buradan bir USB'ye kopyalayabilirsiniz. Tüm arkadaşlarınıza en iyi anlarınızı gösterebilmek için sosyal paylaşımda da bulunabilirsiniz.

Geçici çözüm

PlayStation VR ile nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz

Ekran görüntülerini PS4'den çekmekle ilgili küçük bir sorun var. 1920 x 1080 çözünürlükte aktarılmaması. 720p'ye düşüyor ve ekrana baktığınızda iyi durumda olmayacaklar. Ancak, Full HD görüntü elde etmek için garip bir çözüm var.

Haberin Devamı
  1. PS üzerinden mesajlara gidin.
  2. Ekran görüntüsünü mesaj olarak arkadaşlarınızdan birine resim olarak gönderin.
  3. PlayStation uygulamasını telefonunuza yükleyin ve mesaja gidin.
  4. Görüntüyü telefonunuza kaydedin.
  5. Bilgisayarınıza, bulut depolama biriminize veya istediğiniz yere taşıyın.

Şimdi, nedense 1080p ekran görüntüsü almış olacaksınız.