Teknoloji Polis İle Elektriği Tutmayanlar! Dikkat!

Polis İle Elektriği Tutmayanlar! Dikkat!

16.10.2013 - 13:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görev alan polisler 3 günlük silah eğitiminin elektroşok silahlarına kavuştu.

Polis İle Elektriği Tutmayanlar Dikkat

En fazla 10 metre mesafeden etki edebilen elektroşok silahları ilk olarak kadına şiddet uygulayan kişiler başta olmak üzere birçok suçluya karşı kullanılacak. Yapılan açıklamada silahların hiçbir öldürücü etkisinin olmadığı ve sadece 10 saniye şoka uğrayan kişiyi sersemlettiği belirtildi.

Haberin Devamı

20 Adet gönderilen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünce belirlenen polislere teslim edilen silahlar için 54 kişiye eğitim verildi.

54 kişiye verilen eğitim 3 gün sürerken, seçilen polislere yakın ve uzak atışlar yaptırılarak suçlu karşısında nasıl müdahale edilebileceği gösterildi. Geçtiğimiz hafta itibari ile kullanma yetkisi verilen silahlar şimdilik hiçbir olayda kullanılmadı.

Silahların özellikle kadına şiddet olaylarında, rehin alma olaylarında, polise mukavemette ve intihar gibi başlıca olaylarda kullanılacağını belirtilirken. Silahlara takılan bir kamera ile müdahale sırasında yaşananların baştan sona kayıt altına alınacağı belirtildi.

Umarım bu silah hiçbir zaman kullanılmaz ancak oldu ki kullanıldı, gerçekten gerektiği anlarda, gereken kişilere ve doğru bir şekilde kullanılır. Görülen o ki özellikle polisler ile arası bir türlü iyi olmayanların, polis ile elektriği tutmayan kişiler bundan sonra polisin uyarısını dinlemedikleri taktirde polisten gereken elektriği alacak gibi görünüyor.