Teknoloji Raspberry Pi Nedir, Ne İşe Yarar? Raspberry Pi Nerelerde Kullanılır?

Raspberry Pi Nedir, Ne İşe Yarar? Raspberry Pi Nerelerde Kullanılır?

05.04.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

Raspberry Pi, İngiltere’de yer alan Raspberry Pi Vakfı tarafından desteklenen amatör, öğrenci ve hobi yapan kişilerin kullanımı için sunulan kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan meydana gelen mini bir bilgisayardır. Rasberry Pi ismi verilen bu ürün, 2009 yılında beri Raspberry Pi Foundation tarafından geliştirildi. Bu ürünün ilk satışı ise, 29 Şubat 2012'de başladı. Raspberry Pi nedir, ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.

Raspberry Pi Nedir, Ne İşe Yarar Raspberry Pi Nerelerde Kullanılır

 İleri teknolojinin gelişmesi sonucunda raspberry pi, bu alanda çok etkili, başarılı ve önemli bir üretimin sonucudur. Raspberry pi, ilerleyen teknolojinin kendi küçük ama bir o kadar da olan etkili modellere sığdırılması için kullanılan aracı malzemeye verilen isimdir.

Haberin Devamı

Raspberry Pi Nedir?

Kart büyüklüğünde bir boyutu olan raspberry pi en çok satışın yapıldığı İngiltere üretimli mini bilgisayar olarak da adlandırılır. Bu ürünün küçük boyutlu olması satın alımlarda da oldukça etkilidir. Aynı zamanda bunun bir diğer avantajı da fiyatıdır. Raspberry pi piyasada, 20-50 dolar aralığında fiyatlandırılıyor ve en çok satın alınan mini bilgisayar olarak popülaritesi günümüzde de devam ettiriyor.

Rasberry Pi Ne İşe Yarar?

Rasberry Pi, çağımızda büyük bilgisayarların gerçekleştirdiği tüm işlemleri bu küçük boyutlu bir ürün ile gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda kullanıcı sayısı bakımından önemli başarılara imza atmayı başarıyor. Raspberry pi ürününün asıl tasarlanma amacı, çocukların bilgisayarların çalışma prensibini daha kolay ve net bir şekilde anlaması, kodlama işini rahatlıkla anlayarak sevmeleri için geliştirilip piyasaya sürülmüş bir üründür. Pi, büyük ve masaüstü bilgisayarlarla rekabet ederek gün geçtikçe onların yerlerini almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Raspberry Pi Nerelerde Kullanılır?

Akıllı ev eşyası aletleri, oyun konsolları, hava durumu merkezleri, drone destekçisi, robotlar gibi olarak pek çok alanda kullanılır. Raspberry pi, çağımızın efsane buluşları arasında yer alır ve çağımızın efsane buluşlarından biridir.