Teknoloji Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

26.04.2018 - 09:47 | Son Güncellenme:

Razer Cynosa Chroma, düşük fiyatla iyi bir oyun performansı ve müthiş RGB aydınlatma sunan, bütçe dostu bir klavye. Biz de bu klavyeyi sizler için inceledik.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Oyun donanımlarına aşina olan herkes Razer'in adını bilir. Çoğu yerde bulabilirsiniz ve gerçekten sağlamlar. Cynosa Chroma ile Razer, oyuncuların istediği RGB ışığı tam olarak sağlayan ve su dökülmelerinekarşı dirençli giriş seviyesi membranlı anahtarlı bir oyun klavyesi sunuyor.

Razer, yıllar boyunca oyun klavyelerinin bugünkügörünümünde rol oynadı. Ürünlerinde çoğu ekstra programlanabilir tuşlara ve mekanik anahtarlarına odaklanırken, Razer Cynosa Chroma da bazı şeyler biraz geride kalmış.

Razer Cynosa Chroma, uygun fiyatlı ve renklibir oyun klavyesi olsa da birçok özellikten yoksun. Mekanik anahtarlara sahip olmasa da sizi harekete geçirecek bazı ufak numaraları var.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

TASARIM

En iyi oyun klavyeleri gibi Razer Cynosa Chroma da modern RGB estetiğini kucakluyor ve masanızı bir noel ağacı gibi aydınlatabiliyor.

Haberin Devamı

Klavyenin altında küçük bir Razer logosu yer alıyor. Razer'ın diğer yeni klavyelerinin aksine, hayal kırıklığı yaratan şey bilek desteği ile birlikte gelmemesi.

Razer Cynosa Chroma, Razer'ın tescilli Chroma teknolojisi ile destekleniyor. Ayrı ayrı özelleştirilebilir arkadan aydınlatmalı anahtarları görünce şaşırmayın.

Buradaki RGB aydınlatma, Razer'in Synapse yazılımı tarafından kontrol ediliyor ve her kullandığımda daha iyi görünüyor. Bu yazılım sayesinde aydınlatmayı arzu ettiğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Herhangi bir anahtarı yeniden programlayabilir, tek tek profilleri ayarlayabilir, özel Chroma aydınlatmasını programlayabilir, makrolar oluşturabilir veya sabit bir süre sonra döngü yapmak için anahtarları ayarlayabilirsiniz. Aynı tuşu bir oyunda tekrar tekrar girmeniz gerekiyorsa bu yararlı olabilir. Son derece derin ve tatmin edici.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

Yazılım üzerinde hala çalışılması gereken birkaç sorun da var. Tasarımda beyaz renk şeması göz alıyor ve Synapse 2.0'da olduğu gibi her seçeneği nasıl bulacağınız net değil.

Synapse yazılımını en son sürümüne güncelledikten sonra, Cynosa'yı bilgisayara taktım. Yazılım klavyeyi tanımıyordu. Çevresel çalışmaları yapmak için, makineyi yeniden başlatmak gerekiyor. Bunun dışında yazılım klavyeyi bazen görmeyebiliyor.

Haberin Devamı

Bu klavyede herhangi bir ek makro anahtar veya ortam denetimi yok. Bu bazı kullanıcılar için dezavantaj olabilir ama hemen pes etmeyin. Birçok oyun klavyesinin aksine, Razer Cynosa Chroma masa üstünde çok yer kaplamıyor, yeterince kompakt.

Bunların dışında aynı zamanda gerçekten oyun klavyesi görünüme sahip olmayan bir oyun klavyesi arıyorsanız, burada da şanslısınız. Şöyle kibaskın siyah renkler, çok fazla logo olmaması ve RGB aydınlatmanın kapatılması (veya kısılması), bu klavyenin ofis ortamına karışmasına yardımcı olabilir.

Peki dayanıklı mı? Son derece dayanıklıdır ve esnetmeyeçalıştığım halde yamulma belirtisi göstermedi. Su dökülmelerine karşı da dayanıklı olması PC başında yemek yiyenler için güzel bir detay.

Tasarımı bastırılmış ve fazladan özellik sunmasa da klavye, sonuçta yapmaya çalıştığı şeyi başarıyor.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

PERFORMANS

Estetik ve RGB aydınlatma eğlenceli olsa da oyun klavyesini oluşturan şey oyunlardaki performansı.

Haberin Devamı

Mekanik anahtarların eksikliği Razer Cynosa Chroma'nın en büyük ve en göze çarpan dezavantajı. Bu klavye genel kullanım ve yazma için harika olsa da, oyun oynarken bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Anahtarlar yeterince duyarlı ve anahtar hareketleri diğer membran rakiplerinden çok daha derin.Ancak şöyle de bir şey var, giriş seviyesi mekanik bir klavyede bile aynı hızlı tepki süresini almanız zor.

10 tuşlu rollover anti-ghosting özelliğine sahip olmasına rağmen, bazı yüksek teknolojili klavyelerin sahip olduğu N-anahtar teknolojisinden çok uzak ve bu nedenle son derece yüksek yoğunluklu oyun oturumları olabilir.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

Bu incelemeye hazırlanırken, klavyeyi PUBG, Fortnite gibi oyunlarla test ettim; rahat ve güvenilir bir klavye oldu diyebilirim. Klavye, komutlarımı doğru ve hızlı bir şekilde ayrıştırdı. Saatlerce kullanmama rağmen hiçbir problem yaşamadım.

Bununla birlikte, membranklavyenin en olumlu yönlerinden biri, gürültü eksikliği. Bu klavye gece geç saatlerde oyun oynamaktan hoşlanan herkesin beğenisini kazanabilir.Çünkü mekanik kardeşlerinden farklı olarak Cynosa Chroma gürültüye çıkarmıyor.

Haberin Devamı

Cynosa Chroma herhangi bir özel makro butona sahip olmasa da, klavyedeki her tuş programlanabiliyor.

Razer Cynosa Chroma inceleme: Oyun klavyelerine harika bir giriş

Sonuca bağlıyorum

Fiyat konusunda tamamen özelleştirilebilir anahtarlar ve RGB aydınlatma sunan iyi bir klavye bulmakta zorlanabilirsiniz. Membran tuşlar performansı ile birleştiğinde, Razer Cynosa Chroma, herhangi bir oyun masasında oldukça hoş durabilir. Bunların dışında düşük profilli, su dökülmelerine karşı dayanıklı bir tasarıma sahip.

Bu klavyeyle ilgili tek gerçek dezavantaj, membran anahtarlara sahip olması. Ancak PC oyunlarına yeni giren biri için bunu fark etmek zor olacaktır.Mekanik bir klavye deneyimine sahip olan herkes ise bunu hemen fark edecektir. Hızınız kesin değişecek.

Cynosa, giriş seviyesi PC oyuncuları için gerçekten çekici bir seçenek. Razer Cynosa Chroma’ya 349 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Rakiplerine göre nispeten ucuz
  • Detaylı RGB uygulaması
  • Düşük profilli yapı

EKSİLERİ

  • Membran anahtarlar
  • Özel makro anahtarı yok
  • Bazı yazılım hataları
Yazarlar