Teknoloji Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse pad'lere geliyor

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse pad'lere geliyor

14.06.2018 - 12:29 | Son Güncellenme:

Hem yumuşak hem de hem de RGB ışıklandırmalı mouse pad  istiyorsanız, Goliathus Chroma kesinlikle aradığınız ürün olabilir. 16.8 milyon renk seçeneği ve Razer Chroma desteğiyle gelen Goliathus’u sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse padlere geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bugün pek oyun çevre birimi, RGB aydınlatmayla geliyor. Razer, oyun çevre birimleri üzerindeki Chroma aydınlatmasıyla ünlü ve RGB aydınlatmalarını Razer Goliathus yumuşak fare matlarına da taşıdı. Hız ve kontrol için dengelenmiş yumuşak fare matı, aynı zamanda daha kapsamlı sistem aydınlatma entegrasyonu için Razer'in Chroma RGB aydınlatmasıyla sarılmış.Goliathus Chroma maksimum kayma ve uzun ömürlü dayanıklılık için tasarlanmış.

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse padlere geliyor

Razer Goliathus Chroma, oldukça basit bir tasarıma sahip. Yaklaşık 255 mm x 355 mm x 3 mm boyutunda olan mouse pad‘in dış kenarına Razer Chroma ışık tüpü dikilmiş.

Yuvarlak köşeli matta USB kablo konektörü sol üst tarafa yerleştirilmiş. Razer yazısı mat siyah kaplamanın üzerinde parlak siyah renkte görünüyor. Mouse pad'in kendisi, hız ve kontrol adına lastik taban ve mikro dokulu bir yüzeye sahip bezden imal edilmiş. Aynı zamanda rahatsız edici de değil. Esnek olduğundan paketlenip kolayca taşınabiliyor.

Haberin Devamı

Yumuşak mouse matın tasarımı hakkında kenardaki dikişlerin oldukça havalı durduğunu söyleyebilirim. Günden güne, konseptin gerçekten iyi çalıştığını gördüm. Hareketlerimin daha hızlı olduğunu ve farenin daha hızlı olmasından dolayı DPI'mı düşürmek zorunda kaldım.

Goliathus Chroma olduğu yerde zar zor hareket ediyor. Bu, gelişmiş, parlak turuncu silikon tabanından kaynaklanıyor. Kolunuzun tüm ağırlığını vermediğimiz sürece onu yerinden hareket ettirmek zor.

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse padlere geliyor

Mouse pad’lerle ilgili genel sorun, uzun soluklu kullanımdan sonra kenarlarda görülen yıpranma. Isıya ve sürtünmeye bağlı olduğundan hiçbir aşınmanın olmaması gibi bir lüksünüz yok. Goliathus Chroma’da böyle bir sorun yaşayacak mıyım, bunu zaman gösterecek.

Razer Goliathus Chroma mouse pad’in kullanımı basit, sadece bilgisayarınızdaki boş bir USB 3.0 portuna takın, Razer Synapse 3 (Beta) yazılımını yükleyin ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse padlere geliyor

Razer Synapse 3 yazılımı söz konusu olduğunda, Goliathus Chroma ayarları ekranında fazla bir şey yok. Parlaklığı, loş ışıktan yükseğe ayarlayabilir; Spectrum Cycling, Breathing, Reactive, Static efektleri arasından seçim yapabilir; Chroma Studio'yu kullanabilir; bilgisayar ekranınız kapalıyken aydınlatmayı kapatmayı etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Oldukça basit işlemler.

Haberin Devamı

Reactive efekt, Razer Synapse 3 destekli Razer fareniz varsa, farenizin tıklamalarına tepki verebilir. Diğer bir deyişle, bir düğmeyi tıkladığınızda veya farenizdeki kaydırma tekerleğini kullandığınızda, mat ona göre yanabilir. Aksi halde ışıksız durumda kalır.

Razer Goliathus inceleme: RGB aydınlatma yumuşak yüzeyli mouse padlere geliyor

Goliathus Chroma benim için mükemmele oldukça yakın bir mouse pad. Ancak fiyatını biraz yüksek buldum. Her şeyi yapılandırıp eşleştirmek veya RGB aydınlatmasıyla etkileşime girmek eğlenceli. İyi inşa edilmiş profesyonel bir mouse pad, bakımı kolay ama dediğim gibi aynı zamanda pahalı.

Razer Goliathus Chroma mouse pad’e yaklaşık 180 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Yumuşak mouse pad üzerinde eğlenceli aydınlatma efektleri
  • Duyarlı yüzey
  • Kablo / güç modülüne entegre kablo yönetimi
  • Fare basışlarına göre ışıklandırma özelliği
  • Kaymaz kauçuk taban pad’i yerinde tutuyor

EKSİLERİ

  • Güç / kablo yönetim modülünün yerleşimi sıkıntıılı
  • Sınırlı aydınlatma