Teknoloji Rts Nedir, Açılımı Ne Demek? Rts Oyun Türü Örnekleri Nelerdir?

Rts Nedir, Açılımı Ne Demek? Rts Oyun Türü Örnekleri Nelerdir?

12.12.2021 - 02:50 | Son Güncellenme:

Pek çok oyun sever; RTS kavramının ne demek olduğunu bilmektedirler. Bununla birlikte RTS kavramı; oyunlara yeni yeni başlayan kişilerin araştırdığı bir kavramdır. Bunun yanı sıra pek çok kişi RTS oyunlarını araştırmaktadır. Peki RTS nedir, açılımı ne demek? RTS oyun türü örnekleri nelerdir? İşte ayrıntılar.

Rts Nedir, Açılımı Ne Demek Rts Oyun Türü Örnekleri Nelerdir


Gerçek zamanlı strateji oyunları; sıra tabanlı olan strateji çeşidinin aksine tarafların olaylarını aynı anda işlemektedir. Oyuncular, birbirlerine karşı vermiş oldukları mücadelelerde sıra beklemeden hemen hareket eder. Bununla beraber birim yönetimi, kaynak toplama, üs geliştirme tarzındaki eylemler ardı ardına yapılmaktadır.

RTS Nedir?

RTS veya Gerçek Zamanlı Strateji Oyunları şeklinde isimlendirilen bu oyunlar; normal tabanlı strateji çeşitlerinin yanı sıra oyun içinde sergilenen hareketleri aynı anda göstermektedir. Oyun oynanırken, oyuncuların birbiri ile karşılaşması ve vermiş oldukları mücadele hiç sıra beklemeden hareket etmekte ya da üs geliştirmektedir. Bu tür eylemler, oyun içerisinde daha başarılı olmayı sağlarken aynı şekilde kişinin de çok daha fazla keyif almasını sağlar. RTS çeşitli oyunlara kısaca, canlı oyunlar da söylenmektedir. Bir mücadele içerisinde gerçek kişilerin birbiri ile savaşması oldukça keyifli bir hal almaktadır.

RTS Açılımı Ne Demek?

RTS; Real Time Strateji olarak tanımlanmaktadır.

RTS Oyun Türü Örnekleri Nelerdir?

RTS oyun türlerinden birkaçı; Company of Heroes, Age of Empires, Warcraft III, Frostpunk, Starcraft şeklinde sıralanabilir. Tüm bu oyunlar, gerçek zamanlı ve gerçeği yansıtır bir şekilde oynanmaktadır.