Teknoloji Samsung Note 3 Geliyor Mu?

Samsung Note 3 Geliyor Mu?

02.04.2013 - 10:56 | Son Güncellenme:

Galaxy S4' ün tanıtılmasının üzerinden henüz 2 hafta geçmişken kulislerde Samsung’ un yeni amiral gemisi Note 3 ile ilgili söylentiler dolaşmaya başladı bile.

Samsung Note 3 Geliyor Mu

Samsung her koşulda kullanıcılara en iyi arayüzü ve en akıcı telefon deneyimini sağlamaya çalışıyor. Note 3 için firmanın yeni Stylus kalem çalışmalarından bahsediliyor. Yeni Stylus’ un ekranla daha komplike çalışacağı ve çok daha hassas olacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Note 3'ün Android’ in 5. nesil yazılımı “Key Lime Pie” ile gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Bazı kaynaklarda 6,3 inçlik ekrandan bahsedilse de benim tahminim 5,9 inçlik ekran ve Note 2 ile hemen hemen aynı kasaya sahip olacağı yönünde (Galaxy S3 kasasını değiştirmeden daha büyük bir ekranı Galaxy S4’ te bizlere sunmuşlardı). Ekrana PHOLED ekran ile devam edilecek ama Note 2 den farklı olarak 2013’ ün modası Full HD çözünürlük ile gelmesi bekleniyor.

Galaxy S4’ te kullandıkları Gorilla Glass 3 ile büyük ekranı en iyi şekilde koruyabilecek bir teknoloji ile gelmesi ise sürpriz olmayacaktır. Fiziksel tuştan vazgeçilmeyeceği ve bu tuşun daha da ince olacağı söylentiler arasında. Fiziksel home tuşunun incelmesi kullanım açısından oldukça zorlayıcı bir tasarım olacaktır. Lakin hâlihazırda Note 2 kullanan biri olarak home tuşunun ince tasarımından yakınan biriyim daha da incelirse kullanım oldukça zor olacaktır. 3 GB ram ve yeni LTE destekli Exynos 5 Octa işlemcisi ile gelmesi beklenen telefon-tablet’ in grafik biriminin ne olacağı ile ilgili mantıklı her hangi bir tahmin maalesef bulunmuyor.

Haberin Devamı

Samsung, yeni amiral gemisi Note 3 ile çıtayı çok yukarılara taşıyarak en büyük rakibi Apple ile arasındaki donanım farkını daha ulaşılamaz bir seviyeye getirmeyi planlıyor.

Asus'un Google için yaptığı Nexus 7 ile ilgili haberi okumak için