Populer Bilim Şehir Hayatı iRoad İle Çok Daha Keyifli Olacak!

Şehir Hayatı iRoad İle Çok Daha Keyifli Olacak!

11.03.2013 - 09:55 | Son Güncellenme:

Giderek kalabalıklaşan dünya nüfusu, altyapı yetersizliği ile trafik ciddi bir sorun haline geldi.

Şehir Hayatı iRoad İle Çok Daha Keyifli Olacak

Ülkemizi ele alırsak özellikle İstanbul da sabahları işe gitmek, akşamları işten dönmek ve hafta sonu bir yerlere gitmek işkence haline dönüştü.

Haberin Devamı

Bu trafik sorununa çözüm olarak bazı kişiler motosiklet kullanmayı tercih etseler de maalesef ülkemizde hem motorculara gösterilen saygının azlığı hem altyapı sorunlarından dolayı motorun hakimiyetini kaybetme olasılığının yüksekliği hem de hız tutkusu motoru ciddi anlamda tehlikeli bir taşıt haline dönüştürüyor.

Ancak Japon otomobil devi Toyota, şehir içinde kullanılması için son derece küçük bir ‘kişisel araç’ üretmek için kolları sıvadı. Hem motor tutkunlarını hem de şehir içi kullanım için küçük araçlar tercih edenleri hedefleyen Toyota i-Road ile gönülleri fethetmeyi planlıyor.

Kent yaşamının zorluklarına karşı alternatif olan, kapalı bir ortamda keyifli ve sezgisel bir sürüş deneyimi sunan i-Road, iki kişi kapasiteli bir araç olarak tasarlanmış. Kasksız ve güvenli bir yolculuk imkanı sunan ve en önemlisi elektrikle çalışan i-Road, şimdilik tam dolu şarj ile 50 kilometre yol yapabiliyor.

Ortalama 3 saatte normal bir prizden tamamen şarj edilebilen i-Road 0 emisyonu, bir çift 4 kW elektrikli motoru, 2.350 mm uzunluğu, 1.445 mm yüksekliğe ve 850 mm genişliğe sahip oluşu ile daha satışa sunulmadan hayran kitlesini oluşturdu bile.

Şehir içi trafikte bir motosikletin tüm manevra kabiliyetine ve kıvraklığına sahip olan i-Road aynı zamanda olası kazalarda da araba güvencesi ile sürüş keyfi sunuyor. Şehir içi park sorununa ve trafik yoğunluğuna çözüm olmayı hedefleyen i-Road önümüzdeki 2 sene içerisinde tüm dünyada yolları aşındırmayı hedefliyor.