Oyun Serseriler İstanbul’u fethediyor!

Serseriler İstanbul’u fethediyor!

10.02.2010 - 12:01 | Son Güncellenme:

Almanya'nın en büyük online oyunu pennergame.de'nin Türkiye versiyonu serserionline.com oyunseverler ile buluşuyor.

Serseriler İstanbul’u fethediyor

Evsizlerin sorunları üzerine hazırlanan, tematik olarak Fransa ve Almanya’da politikacılar tarafından tartışılan oyunun yaratıcıları Marius Follert ve Nielz Wildung Türk oyunseverlerin oyun hakkındaki fikirlerini heyecanla beklediklerini bildirdiler.

Haberin Devamı

Hamburg şehrinde yaşayan bir kişi evsizlik sorunuyla sık sık karşılaşmaktadır. Örnek olarak şehrin popüler bölgelerinden biri olan Sankt Pauli de yürüyüşe çıkarsanız sosyal açıdan oldukça kötü durumda olan ve şişe toplayan insanlarla karşılaşırsınız. Bu kişilerden yola çıkılarak yaratılan serserionline’da amacınız karakterinizi şişe toplayarak ve müzik çalmayı öğrenerek evsizken bir saray sahibi yapmaktır. Bu mücadele sırasında rakipleriniz olucak ve gerektiğinde onlarla kavga da edeceksiniz. Serserionline gerçek hayatı tam anlamıyla yansıtmamaktadır. Oyun abartılı ve klişe öğeler içermektedir.

Oyun realtime özelliklerini içermektedir. Şehirdeki gerçek zamanda yaşanan hava koşulları oyuna eş zamanda uygulanarak gerçekçi bir ortam sunulmaktadır. Örnek olarak güneşli bir havada sanal serserimiz yüzde 25 daha fazla şişe toplayabilmektedir. Yağmurlu bir havada ise karakterin gerçekleştireceği saldırı 15 dakika daha uzun sürmektedir.
Temel olarak oyunun başarılı olmasının sebebi, oyunun yapısını klasik konsepten çıkarıp yeni bir yapıya kavuşturmuş olmasıdır. Fakirlik ve evsizlik gibi zorlu konuların altından kalkmayı başarıp bunu bir browser oyunu haline getiren serserionline oyun içinde bir çok yenilik keşfetmenizi sağlamaktadır. Oyunun bu kadar çok sevilmesinin sebeplerinden birisi de çoklu oyuncu (multiplayer) özellğini taşımasıdır.

Haberin Devamı

Almanya ve Fransa’da oyun politikacılar tarafından engellenmeye çalışılmaktadır.Avrupa medyasında da sıklıkla tartışılan konu evsizlik sorunu üzerinden prim yapılması ve evsizlerin kişilik haklarının ihlal edilmesiydi. Ancak politikacıların atladığı konu, oyun kişilik haklarını ihlal etmekten çok evsizlerin sorunlarını gün ışığına çıkarmıştır.
Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul sürümü ile firma kurucuları Niels Wildung ve Marius Follert kullanıcılara yeni bir dünya sunuyorlar. Marius Follert Türk kullanıcıların kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirterek serserionline ile beklentileri karşılayacaklarını ifade etti. Niels Widung ise İstanbul’un çok özel bir şehir olduğunu ve oyunculara bu özel şehirde eğlenceli zaman geçirmelerine imkan sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Serserionline browser (internet tarayıcı) tabanlı bir online oyundur. Bunun anlamı herhangi bir program kullanmanız gerekmemektedir.Internet bağlantısı olan bir bilgisayar oyun için yeterlidir. Ufak taşlamalar içeren bu oyun size ücretsiz sunulmaktadır.

Serserionline ayrıca Facebook sosyal iletlişim platformu ile oyunseverlere yeni maceralar sunmaktadır. StreetRivals ile bu sefer sadece Türkiye’deki değil bütün dünyada ki oyuncularla mücadele ederek eğelenceli zamanlar geçireceksiniz. StreetRivals da Serserionline gibi ücretsiz ve Türkçe oynanabilmektedir.

Yazarlar