Teknoloji Simülasyon teknolojileri dezavantajlı insanlara umut olmaya devam ediyor

Simülasyon teknolojileri dezavantajlı insanlara umut olmaya devam ediyor

26.05.2017 - 10:16 | Son Güncellenme:

Her Pazar günü saat 10'da TV8,5 da Ece Pirim, Volkan Güngör ve Evren Turhan'ın sunumuyla teknoloji ve aktüaliteyi bir araya getiren "Tekno Haller" programında simülasyon teknolojilerinin bir türü olan Meslek Eğitim simülatörlerinin dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerin geliştirmesinde çok önemli avantajları olduğu gündeme taşındı.

Simülasyon teknolojileri dezavantajlı insanlara umut olmaya devam ediyor

Kadınların eğitim simülatörü ile forklift, kepçe bile kullanmaya başladığı, cezaevlerinde cnc ve kaynak simülatörleri ile sanayiye nitelikli ara eleman kazandırabileceği, iş makineleri, cnc, kaynak meslek eğitim simülatörleri ile dezavantajlı konumda bulunan vatandaşlarımıza yönelik istihdamda hızlı adaptasyon sağlanabilir olduğu işlenirken.

Haberin Devamı

İŞKUR istihdam seferberliğinde bu tür projelerin hayata geçmesi çok değerli, bu yönde belediye eğitim merkezleri, cezaevleri ve kadın sığınma evlerinde çok ciddi talep yaşanmakta olduğu belirtildi.

Türkiye'deki pilot uygulamalara da değinilen programda; İzmir aliağa açık cezaevinde simülatör teknolojileriyle başlayan iş makineleri kursunun detayları aktarıldı.