Teknoloji Sinema severler iTunes'un yeni özelliğine bayılacak

Sinema severler iTunes'un yeni özelliğine bayılacak

08.12.2016 - 09:16 | Son Güncellenme:

iTunes'a gelecek yeni özellik sayesinde sinema severler filmlere vizyon tarihinden önce erken erişim sağlayabilecek.

Sinema severler iTunesun yeni özelliğine bayılacak

Tüm sinema severlerin belki de en çok istediği şey beğendikleri ve merakla bekledikleri filmlere vizyon tarihinden önce erişim sağlayıp izleyebilmektir. Hatta bunu en çok isteyenlerin başında Star Wars hayranları geliyor da diyebiliriz. Filmleri herkesten veya vizyon tarihinden önce sadece medya mensupları basın gösteriminde izleyebiliyordu. İşte iTunes'a gelecek yeni özellik sayesinde tüm sinema severler yeni filmleri herkesten önce seyredebilecek.

Haberin Devamı

Apple, şimdi bu ayrıcalığı kendi kullanıcılarına da sunmak için özel bir çalışma içine girdi. İsteyen iTunes kullanıcıları, 21st Century Fox, Warner Bros. ve Universal'ın filmlerini, vizyon tarihinden önce seyredebilecek. Yalnız şöyle bir durum söz konusu, kullanıcılar film için, normal sinema ücretinden biraz daha yüksek ücret ödeyecek. Tabii bu durum sosyal medyada spoiler kavgasını da beraberinde getirecek.

Bu güzel bir özellik olsa da şöyle bir pürüz de var. Sinema salonları film yapımcılarından, bir filmin gösterme haklarını 90 gün boyunca başka bir yere satmama şartı istiyorlar. Hal böyle olunca izleyiciler, filmleri sinemadan başka bir yerde izleyemiyor.