Teknoloji Sist Arayüzü Nedir? Android Cihazlarda Sistem Arayüzü Durduruldu Hatası Nasıl Giderilir?

Sist Arayüzü Nedir? Android Cihazlarda Sistem Arayüzü Durduruldu Hatası Nasıl Giderilir?

09.12.2021 - 17:21 | Son Güncellenme:

Sist arayüzü, android sistemlerde yer alan, sistem arayüzü durdu hatasıdır. Sıklıkla android olan birçok telefon markasında bu hata görülebilir. Sizler için sist arayüzü nedir, android cihazlarda sistem arayüzü durduruldu hatası nasıl giderilir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Sist Arayüzü Nedir Android Cihazlarda Sistem Arayüzü Durduruldu Hatası Nasıl Giderilir

 Birçok mobil telefon kullanıcısının yaşadığı sistem arayüzü durduruldu hatası, android cihazların yazılımsal hatalarından kaynaklı oluşan bir problemdir.

Haberin Devamı

 Sist Arayüzü Nedir?

 Sist arayüzü, android sistem arayüzü durdu hatası sıklıkla LG, Sony, Huawei ve General Mobile gibi telefonlarda görülen bir hatadır. Android telefon kullanıcılarının en sık karşılaştığı hatalardan biri olan sistem arayüzü durduruldu hatası, belirli tekniklerle çözülebilecek kolay bir hatadır.

 Android Cihazlarda Sistem Arayüzü Durduruldu Hatası Nasıl Giderilir?

 Sistem ara yüzü durduruldu hatasının en pratik çözümlerinden biri önbellek temizleme işlemidir. Bunun için telefonunuzun ayarlar bölümüne girerek, genel kısmına giriş yapınız. Sonrasında uygulamalar sekmesine giriş yaparak, sağ üst köşede yer alan uygulamaları göster kısmına giriş yapınız. Yüklü uygulamalar kısmında yer alan sistem ara yüzünü açmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Depolama sekmesine girerek, önbelleği silin kısmına tıklayınız ve sonrasında telefonu tekrardan açınız. Bu işlem dışında uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise telefona format atmaktır. Özellikle önbellek silme işleminin olmaması halinde bu reset işlemini uygulayabilirsiniz. Reset için öncesinde mutlaka bütün bilgilerinizi yedekleyiniz. Sonrasında ise telefonun reset ayarlarına girerek, telefonunuzu sıfırlayabilir veya hard reset uygulayabilirsiniz.