Teknoloji Snapchat Büyüyor

Snapchat Büyüyor

07.06.2016 - 15:05 | Son Güncellenme:

Snapchat, Seene isimli 3D tarama yapabilen uygulamayı gizlice satın aldı. Yani gelecekte üç boyutlu ya da arttırılmış gerçekliğe sahip snapler görebiliriz.

Snapchat Büyüyor

Şirket Seene‘ni aslında birkaç ay önce oldukça ucuz bir fiyata satın aldı ve Seene çalışanlarını Los Angeles’ta bulunan merkezine getirdi.

Haberin Devamı
Ne Gibi Yenilikler Olacak?

Snapchat’in Seene ile şu anda ne yapacağı belli değil. Seene uygulaması 2013 yılında çıkmıştı ve kullanıcılara sıradan akıllı telefon kamerası ile 3D tarama özelliği sağlıyordu. Hem de Google geliştirdiği Project Tango‘da olduğu gibi derinlik sensörüne ihtiyaç duymadan. Şu anda uygulamanın internet sitesinde detaylı yüz tarama, sahneleri 3D ile yeniden oluşturma ve sanal objelerin arttırılmış gerçeklik ile telefon kamerası kullanarak nasıl gerçek dünyada yer alabileceği yer alıyor. Snapchat bu teknolojiyi kendi uygulamasına entegre edebilir ve kullanıcıların üç boyutlu selfiler çekebilir ya da arttırılmış gerçeklik sayesinde bir başkasıyla yüz değiştirmeyi daha gerçekçi yapabilir. Arttırılmış gerçeklik ile yaratıcı videolar oluşturabilmek de mümkün olan şeyler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Esas olarak Seene’nin teknolojisi Snapchat için başlık temelli sanal gerçeklik ya da arttırılmış gerçeklik teknolojilerinde kilit rol oynayabilir. Microsoft’un HoloLens‘i ya da Google’ın Daydream VR‘ı bunlara sadece bir örnek. Bir kaç yıl önce şirket akıllı gözlük geliştiren bir firmayı da satın almıştı. Benzer bir uygulama olan Sketchfab geçtiğimiz yıl sanal gerçeklik teknolojilerine çalışmaya başlamıştı.

Yazarlar