Teknoloji Snap'in bir sonraki satın alma işlemi popüler bir drone üreticisi olabilir

Snap'in bir sonraki satın alma işlemi popüler bir drone üreticisi olabilir

02.08.2017 - 16:12 | Son Güncellenme:

Snap, yeni bir satın alma ile tekrardan karşımıza çıktı. Snap, bu sefer Çin merkezli selfie drone üreticisi Zero Zero Robotics’i satın almak için görüşmelere başladı.

Snapin bir sonraki satın alma işlemi popüler bir drone üreticisi olabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat ya da Snap, yazılımın dışında şimdi de kendini donanım alanında geliştirmek istiyor. Bu yüzden daha önce Snapchat, Ctrl Me Robotics'i adlı şirketi satın almış ve söz konusu şirketle drone'lar üretmeyi hedeflediği söylenmişti. Snap, şimdi de Çin merkezli drone şirketi Zero Zero Robotics’i satın almayı planlıyor.

Snap cephesi konuya ilişkin olarak sessizliğini korurken, Zero Zero Robotics CEO’su Meng Qiu Wang ise konu hakkında açıklama yapmayı reddetti. Taraflar arasında henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığını belirtelim. Ancak satın alma için henüz net bir rakam açıklanmasa da bu bedelin 150 ila 200 milyon dolar arasında olması bekleniyor.

Zero Zero Robotics, Hover Camera Passport isimli drone’uyla tanınıyor. Yurt dışındaki Apple Store’larda yaklaşık 500 dolara satın alınabilen drone, kullanıcıların selfie çekimler gerçekleştirmesine imkan tanıyor.