Teknoloji Solitaire'i canı sıkılan bir stajyer yaratmış

Solitaire'i canı sıkılan bir stajyer yaratmış

14.04.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

İlk kez 1990'da Windows 3.0 ile hayatımıza giren bilgisayarların klasik oyunu Solitaire'in sıkılmış bir Microsoft stajyeri tarafından geliştirildiği ortaya çıktı.

Solitairei canı sıkılan bir stajyer yaratmış

1988 yılında Microsoft'ta stajyer olan ve Solitaire'i tasarlayan Wes Cherry ile bir röportaj gerçekleştirildi. Wes Cherry vermiş olduğu röportajda; "Windows için Solitaire'i yazma fikri can sıkıntısından aklıma geldi. O zamanlar şirket çok fazla oyun yapmıyordu, böylelikle biz de yapmaya başladık."

Haberin Devamı

Cherry, oyunu ile Bill Gates'in kendisi tarafından resmi bir tebrik almış. Bir stajyerken milyonlara ulaşan ve belki de dünyanın en popüler oyunlarından birini tasarlayan Cherry, "Microsoft, Solitaire'in insanlara farenin nasıl kullanıldığını öğretti demişti ama gerçekte sadece eğlenmek için yapılan bir şeydi" diye oyunla ilgili açıklamada bulundu.

Solitaire'in, başarılı olmasına rağmen geliştiriciye tek bir kuruş ödenmediği de ortaya çıktı. Geliştirici Cherry, o tarihten bu yana Solitaire için Microsoft'tan hiçbir telif ödemesi almadığının altını çiziyor.