Teknoloji Sonunda Bu da Oldu; Pokémon GO oynarken Kaza Yaptı

Sonunda Bu da Oldu; Pokémon GO oynarken Kaza Yaptı

14.07.2016 - 17:19 | Son Güncellenme:

Auburn, New York’ta yaşayan 28 yaşındaki bir sürücü Perşembe gecesi yolda Pokémon GO oynarken arabasıyla kaldırımdaki ağaca çarptı.

Sonunda Bu da Oldu; Pokémon GO oynarken Kaza Yaptı

Kaza raporunda “Pokémon GO”, son dönemlerde çılgınca oynanan telefon kamerasıyla gerçek hayatta pokémon yakalanan son dönemlerin acayip çılgın oyunu, oynadığı rapor edildi.Görünüşe göre bu “Pokémon GO”nun sebep olduğu ilk büyük araba kazası. Neyse ki sürücü hala hayatta, Aurburn’ün The Citizen gazetesine göre. Auburn Polis Şefi Shawn Butler, sürücünün bacaklarında uzun yırtıklar olduğunu ve eklemlerinde bozukluk olduğunu fakat bunların ciddi yaralanmalar olmadığını söyledi.

Haberin Devamı
Polisler Sürekli Uyarıyor

Auburn’ün Polis departmanının ifadesine göre sürücü hareket halindeyken aktif şekilde oyun oynamanın onun dikkatini dağıttığını ve yoldan çıkartıp ağaca yönlendirdiğini kabul etmiş. Birçok polis teşkilatı gibi Auburn Polis Departmanı da oyun oynarken dikkat edilmesi gereken bir uyarı listesi yayınladı. İşte o liste:

-Motorlu taşıt veya bisiklet kullanırken oyunu açmayın.

-Pokemon yakalayayım diye özel mülkiyete tecavüz etmeyin.

-Yürürken doğrudan telefonunuza bakmayın. Etrafınızdaki bölgelerde tehlikeli yerler olabilir, yol çukuru, su birikintisi, oto yollar gibi… Çevrenizin farkında olun.

-Konumunuzu paylaşırken yabancıların sizin yerel bilgilerinize de erişebileceğinin farkında olun, dikkatli olun.

Haberin Devamı

-Tenhalarda gezmeyin, grup halinde ve iyi aydınlatılmış yerlerde takılın.

Pokémon GO’nun geniş popularitesi bir çok adli suçun da ona hali hazırda bağlanmasına sebep oldu. Missouri polisi dört kişiyi Pokémon GO oyuncularını takip edip soyarken yakaladı. Philedelphia Polisi de keza mobil oyun dolayısıyla soygun yapan şüpheliler hakkında uyarı yayınladı. Ayrıca da Wyoming’de bir kadın su pokemonu ararken ölü bir ceset buldu. Tabii ki oyunun giriş ekranında etrafınız hakkında dikkatli olun diyor. Ne yazık ki Auburn’deki delikanlı için oyun ekstra olarak “Kesinlikle bu oyunu sürüş yaparken kullanmayın.” demiyor.