Teknoloji Sony Vaio'ya Veda Ediyor

Sony Vaio'ya Veda Ediyor

06.02.2014 - 09:52 | Son Güncellenme:

Teknolojinin en eski devlerinden Sony, televizyona odaklanıyor!

Sony Vaioya Veda Ediyor

Japon firmanın yaptığı açıklama ve thenextweb’in haberine göre; 5000 çalışanı da çıkaran Sony, Vaio PC işinden çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu karar Japonya’da 1500, dünyanın kalanında 3500 çalışanı etkileyecek. Üretim, satış ve yönetim kısmında seçilen üyelere maaş fazlası, erken emeklilik ve yeni şirketlere transfer potansiyeli sunacak olan Sony, 2015 finans yılının başlamasından önce, masrafların üçte bir oranında azaltılabileceğine inanıyor.

Sony, Vaio işine dair şüphelerini bir süredir saklamıyorduysa da, satışa dair iddiaları önce yalanlamıştı, daha sonraysa belli görüşmeler yapıldığını kabul etmiş ama detay vermekten kaçınmışlardı. Sonunda, Sony için zarara sebep olan Vaio, Japan Industrial Partners tarafından satın alınıyor. Yeni şirket, Japonya’ya odaklanacak ama globale açılma potansiyelini de her zaman önemsediklerini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

JIT ve Sony arasındaki anlaşmanın Mart 2014'te tamamlanması bekleniyor. Bu da baharda çıkan ürünlerin son Vaio’lar olacağı anlamına geliyor. Müşterilere satış sonrası destek verileceği de açıklandı.

Televizyon tarafını da Sony’e ait bir yan kuruluş haline getirmeyi planlayan firma, azalan masraflarla bu finansal yılda kâra geçmeyi umuyor. Üst seviye ürünlere odaklanmayı düşünen Sony, 2k ekranları güçlendirirken, 4k için de çok yoğun çalışacak. Yükselen pazarlar içinse yerel taleplere göre davranacaklarını belirtiyorlar.