Teknoloji Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri tanıtıldı!

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri tanıtıldı!

14.04.2021 - 11:43 | Son Güncellenme:

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri resmi olarak lanse edildi. Telefonların öne çıkan özellikleri arasında elbette ekran yenileme hızlarının yüksek olması ve kamera tarafında sundukları performansları oluyor.

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri tanıtıldı

Sony'nin en son tanıtılan amiral gemisi olan telefonlar, oldukça iddialı görünüyor. Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modellerinin ayrı ayrı kendilerine has özellikleri de bulunuyor. 

Haberin Devamı

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III özellikleri ve fiyatı

Öncelikle telefonların ikisinde de Alpha dijital kamera lensleri kullanılıyor ve kamera sistemleri kısmında oldukça iddialı. Öyleki Sony özellikle 'dünyanın çift PD sensörleriyle donatılmış ve değişken yapıda telefoto  lensli ilk akıllı telefonu' olduğunun üstüne basıyor. 

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri tanıtıldı

 

Sony Xperia 1 III modelinde 6.5 inçlik 120Hz ekran yenileme hızında 4K OLED bir ekran bulunuyor. Telefonda aynı zamanda 21:9 en boy oranı bizleri karşılıyor. Suya ve toza karşı ekstra dayanıklılığı bulunan telefonun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. 3.5 mm kulaklık girişine yer verilen telefonda 4.500 mAh batarya yer alıyor ve bu batarya 30W hızlı şarj ile dolduruluyor. 

Haberin Devamı

Ön kamerasında 8 Megapiksellik bir kamera kullanan Sony, arka tarafta bizleri 12 Megapiksel ile karşılıyor. 12 Megapiksel ana kameraya,  12 Megapiksel ultra geniş açı, 12 Megapiksel telefoto eşlik ediyorken 3D iTOF sensörü de bulunuyor. 

Sony Xperia 1 III ve Xperia 5 III modelleri tanıtıldı

Yukarıdaki gibi görünen telefon, 3x ve 5x olmak üzere yakınlaştırma sunuyor. 

Sony Xperia 5 III diğer model ile oldukça benzer özellikler taşısa da ekran tarafında 6.1 inçlik 120Hz ekran yenileme hızında OLED ekrana sahip. Telefonda Snapdragon 888 bulunuyor ve 8 GB RAM 128 GB depolama/ 256 GB depolama seçenekleri sunuluyor. 

Her iki model için de şu an için bir fiyat bilgisi açıklanmadı.