Teknoloji Sony Xperia X Performance Hafızadan Ne Kadar Kullanıyor?

Sony Xperia X Performance Hafızadan Ne Kadar Kullanıyor?

14.05.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Sony’nin Mobil Dünua Kongresinde tanıttığı yeni nesil telefonu Sony Xperia X ve Sony Xperia X Performance’ın tam bir hafıza canavarı olduğu ortaya çıktı.

Sony Xperia X Performance Hafızadan Ne Kadar Kullanıyor

Akıllı telefonların hafızaları son yıllara baktığınızda 16 GB‘a sabitlenip kaldı ama bu telefonların gerçek kullanım miktarları asla 16 GB değil. Sistem klasörleri ve işletim sistemi hesaba katıldığında 16 GB Hafızaya sahip Android telefonların 10 ile 12 GB kullanım alanları kaldığına şahit oluyoruz. Mobil Dünya Kongresinde tanıtılan Sony Xperia X Performance ve Xperia X‘in 32 GB hafızasının 12 GB‘lık kısmını sistem klasörlerinin oluşturması birçok kişide şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı
Sony Xperia X Performance Alıyorsanız Hafıza Kartı da Almalısınız!

32 GB Hafıza desteğine sahip standart bir Android telefonda 24 GB‘lık boş alan kalmasına alışmışken Sony‘nin yeni nesil telefonlarında 4 GB fazladan alan kullanmasını anlayamadık zira bu durum kendi ekosistemi içinde de yok.

32 GB Hafıza ile gelen Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact‘ın 27 GB boş alan sunduğunu hatırlatalım. Yani bu telefonlara göre 7 GB fazladan alan kaplayan yeni nesil telefonların içinde nasıl bir sistem klasörü olduğunu anlamak oldukça güç.

Her türlü teknolojide daha fazla boş alana ihtiyaç duyarken Sony‘nin burada neyi amaçladığını anlamak oldukça güç. Bakalım telefonlar bize ne sunacak?

Teknolojiden Anlamadan Teknoloji Yazarlığı Yapmak
Yazarlar