Sosyalmedya Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır? Instagram Gece Modu Nasıl Ayarlanır?

Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır? Instagram Gece Modu Nasıl Ayarlanır?

29.04.2021 - 13:35 | Son Güncellenme:

Günümüzde hızla gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medyaya olan ilgi de artmış durumda. Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından birisi ise Instagram olarak bilinmektedir. Instagram karanlık mod nasıl yapılır? Instagram gece modu nasıl ayarlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır Instagram Gece Modu Nasıl Ayarlanır

Instagram karanlık mod özelliğine ilgi her geçen gün artıyor. Kullanıcılar Instagram'da karanlık modu yani gece modunu kullanarak keyifli vakit geçirebiliyorlar. 

Haberin Devamı

Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya araçlarından birisi olan Instagram'a karanlık mod özelliği geldi. Instagramda keyifli vakit geçirmek isteyen kullanıcılar karanlık gece modunu aktif edebiliyorlar. Bunun için de öncelikle Google play store açılır.

Sonrasında sol üstteki üç noktaya dokunulur. Uygulamaların ve oyunlarım sekmesine girildikten sonra Instagram uygulaması bulunur. Açılan sayfa ise aşağı doğru kaydırılır. Hemen ardından beta sürümüne katıl seçeneği bulunur. Katıl butonuna basıldıktan sonra uygulamaların ve oyunlarım sekmesine dönülür. Daha sonra Instagram güncellemesi görülür. Instagram güncellendikten sonra telefon karanlık moduna döner. 

Instagram Gece Modu Nasıl Ayarlanır?

Haberin Devamı

Instagram'da yer alan ayarlar doğru bir şekilde ayarlandığında gece modu da etkinleştirilmiş olur. Bunun için akıllı telefonlardan kolay bir şekilde gece modu ayarı yapılabilir. Öncelikle telefonun ana ayarlar menüsüne girilir. Sonrasında ise arama kısmına gece modu ve ya karanlık mod yazılır. Çıkan aramalardan da gece modu seçilerek etkin bir hale getirilir. Telefon Instagramdan gece moduna geçmiş olur. Ayarlar yapıldıktan sonra Instagrama girilerek gece modu kullanılabilir.

Milyonlarda kullanıcının aktif olduğu Instagramda istenilen ayarlar kolay bir şekilde yüklenebilir. Özellikle IOS için gece modu da aktif hale getirilebilir. Bunun için öncelikle ayarlara girilir. Sonrasında ekran ve parlaklık seçeneği tıklanır. Açılan ekrandan ise koyu mod etkinleştirilir. Ios kullanıcıları için gece modu da aktif bir hale getirilir.

Instagramını açan kişiler karanlık gece modunu kullanabilirler. İstenildiği takdirde aynı işlem tekrar edilerek gece modu da devre dışı bırakılabilir. Siyah ekran gözleri daha az yoracağı için gece modu tercih edilmektedir. Gece modu sayesinde telefonun şarjı da daha uzun gider. Ayrıca kullanıcılar gece modunda daha uzun zaman geçirebilirler.