Populer Bilim Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

04.06.2018 - 13:24 | Son Güncellenme:

luslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 3 astronotu taşıyan Rus uzay aracı Soyuz üç yolcusuyla birlikte dünyaya döndü. Uzayda 168 gün geçiren üç astronot ve bir kozmonot taşıyan Soyuz kapsülü Kazakistan'a başarılı bir şekilde iniş yaptı. O anlarda kameralar da kayıttaydı. İşte tüm detaylar...

Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

Rus kozmonot Anton Shkaplerov, Amerikalı astronot Scott Tingle ve Japon astronot Norishige Kanai'yi taşıyan Soyuz MS-07 kapsülü, dünyadan yaklaşık 400 kilometre uzakta bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yaklaşık üç buçuk saat sonra Kazakistan'a başarılı bir şekilde iniş yaptı.

Haberin Devamı

Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

Uzayda yaklaşık 168 gün geçiren 3 astronot acil kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Kapsülden çıkarılan astronotların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

Sadece uzun süre yerçekimsiz ortamda yaşamaları sebebiyle kaslarında meydana gelen zayıflama sonucu dünyaya döndükten sonra yürüme zorluğu çektikleri ifade edildi. Kozmonot ve astronotlar kucakta taşınarak yatar koltuklara oturtuldu.

Soyuz kapsülü dünyaya iniş yaptı

Uluslararası Uzay Üssü’nde 168 gün süreyle çalışan kozmonot ve astronotlar bir başka Soyuz (MS-06) kapsülü ile 27 Şubat’ta Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya gönderilmişti.