Teknoloji Star Wars Temalı Dronelar

Star Wars Temalı Dronelar

18.07.2016 - 14:57 | Son Güncellenme:

Star Wars evreninin çok bilinen gemisi Millenium Falcon’ın kendisine has bir şekli olsa bile asla uçmak için tasarlanmamıştır.

Star Wars Temalı Dronelar

Ancak Star Wars hayranları için bu duruma el atan oyuncak yapımcısı Propel üç başka gemi ile beraber Millenium Falcon‘ın uçabilen drone versiyonlarını yapacak. Yine de Kessel Run’ı 12 parsekten kısa sürede tamamlayabileceğinin garantisini vermiyor. Propel CEO’su Darren Scott, Millenium Falcon’ın basitçe bir frizbi şeklinde olduğunu ve cihazın uçarken havanın onu yere bastırdığını ancak bunun üstesinden geldiklerini açıkladı.

Haberin Devamı
Uzun Süredir Geliştiriliyor

Scott’ın firması Star Wars evrenine ait bu simgesel 4 gemiyi yaklaşık olarak 2 senedir geliştiriyor ve sonunda piyasaya çıkarmaya hazır. Millenium Falcon ile beraber T-65 X-Wing Fighter, Darth Vader’ın kullandığı Tie Advanced X1 ve üzerinde küçük bir asker ile beraber Jedi’ın Dönüşü filminde gördüğümüz speederbike. Propel tüm bu araçlarını Londra’da düzenlenmekte olan Star Wars Celebration fuarında hayranlara sundu. Bütün modeller avuca sığacak bir şekilde tasarlandı. Droneların üzerinde değiştirilebilir lityum iyon bataryalar yer alıyor. Droneları yerden kaldırmaya yaran 4 küçük polikarbonat pervane yer alıyor. Bu pervaneler dikkat çekmemesi için mümkün olduğunca saydam üretildi.

Droneların pervaneleri alt kısımlarında yer alıyor. Her bir araç 3 saniyede yaklaşık olarak 40km/h hıza çıkabiliyor. Vu aracın doğal olarak sessiz olmasıda beklenemez. Ters itiş kuvveti ile pervaneler havayı emmek yerine itiyor bu sayede alt kısımda yer alan rotorlar için üstte delik açılmıyor.