Teknoloji Stardew Valley Çılgınlığı Büyüyor

Stardew Valley Çılgınlığı Büyüyor

08.03.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

2016 yılının en tatlı oyunu Stardew Valley olabilir. Bunda en büyük pay sahibi ise hiç kuşkusuz oyuna hayran olan oyuncular.

Stardew Valley Çılgınlığı Büyüyor

Bu oyuncular son zamanlarda insanların vicdan sorgulaması yapmasını sağlıyor. Bu hafta sonu çiftçilik simülatörü olan Stardew Vally, Steam’de en çok oynanan oyunlar arasına girdi. 60 bin kişinin oyunda online olması ile beraber Stardew Valley, Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive’in arkasından Steam’de en çok oynanan üçüncü oyun oldu. SteamSpy’ın hesabına göre Stardew Valley piyasaya çıktığından beri 266 binden fazla kopya sattı. Bu sayı da çıktığı günden beri her gün yaklaşık 30 bin kopya sattığı anlamına geliyor. Bu sayı nereden geldiği belli olmayan bu oyun için oldukça harika bir sayı.

Haberin Devamı

Oyunun geliştiricileri herhalde oldukça mutludur. Oyunun topluluğu oldukça ilginç şekilde gündeme gelmeye devam ediyor. Dün oyunculara torrent sitelerinde dahi oyunu korsan indirecek olanlara satın almaları gerektiği söyleniyordu. Bugün ise daha ilginç bir olay yaşandı. Reddit sitesinde yer alan Stardew Valley alt redditi, oyunun internetteki en büyük topluluklarından birisidir. Burada bir grup insan bir araya gelerek diğer insanlara oyunu almaya başladı. Bir başka şekilde söylemek gerekirse mali durumu iyi olan oyuncular oyunu korsan olarak oynayan, beğenen ancak alacak parası olmayan oyunculara Stardew Valley’i hediye ediyor ve karşılığında istedikleri ise şu anda parası olmayan oyuncuların daha sonra paraları olduğunda oyunu almaları ve ihtiyacı olan birine hediye etmeleri.

Korsan Oynayanların Pişman Olduğu Oyun