Teknoloji Steve Jobs’ın Danışmanından Apple’a Büyük Eleştiri!

Steve Jobs’ın Danışmanından Apple’a Büyük Eleştiri!

09.04.2013 - 11:19 | Son Güncellenme:

Steve Jobs’ın kaybından sonra üretilen ürün isimlendirmeleri hakkında; “İsimlendirme konusunda bir mantık olmalı, kafalar karışmamalı” diye konuşan isim Steve Jobs’ın danışmanı!

Steve Jobs’ın Danışmanından Apple’a Büyük Eleştiri

Yaptığı işlerle, pes etmeden kurduğu şirketlerle, hayat bakışıyla başarılı bir fenomen olarak akıllarda kalan Steve Jobs’ın 5 Ekim 2011 yılından hayatını kaybetmesi üzerine Apple sessiz günlere büründü. En büyük adımı olan iPad ve iPhone 4 gibi ürünlerle teknoloji dünyasının gereksinimlerini değiştiren Steve Jobs’ın zamansız vefatı, Apple ile aynı sektöre sahip şirketleri de üzmüştü.

Haberin Devamı

Steve Jobs, aktif olarak Apple’ın başındayken danışmanlığını yapan Ken Segall, geçtiğimiz günlerde 2 yıllık sessizliğini bozarak bir eleştiride bulundu. Üretilen veya proje kapsamındayken teknoloji dünyasına sızan ürünlerin isimlendirme politikalarıyla ilgili büyük eleştiride bulunan Segall, bu konuda bir değişikliğin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ken Segall’e göre; Steve Jobs prensibinin çiğnendiğini ve mantık olarak Apple iPad ve Apple iPad 2’den sonra olması gereken ismin New iPad yerine iPad 3 olması gerektiğini savundu. Kullanıcıların hangi ürünün hangisinden sonra çıktığını bilmesi için bunun gerekli olduğunu savunan Segall, yeni nesil iPad’ın satış rakamlarının düşük olmasını isim mağdurluğuna bağlıyor.

Haberin Devamı

iPhone konusunda yeni çıkan ürünlerin, kullanıcı üstünde büyük bir etkisi olduğunu savunan Segall, en yeni ürünün bir öncekinin isminden bir fazla olmasının mantıklı olduğunu belirtti. iPhone 3G-3GS, 4-4S, 5-“5S” gibi S takılı isimlendirmelerin teknoloji kullanıcıları tarafından bir beklenti olduğunu vurguladı. Apple’ın bu konudaki hassasiyeti bakalım ne olacak?

Yazarlar