Teknoloji Haberleri 3 adımda televizyondaki görüntü kalitesini artırın!

3 adımda televizyondaki görüntü kalitesini artırın!

15.01.2020 - 17:42 | Son Güncellenme:

Tüplü şekilde siyah beyaz ekranla hayatımıza giren televizyonların yerini 4K 8K TV’ler alıyor. Yapay zeka ile desteklenen akıllı TV’lerin daha çok eve girmesi, yaşamımızda önemli bir yere sahip olan televizyonların pek çok yeniliğe ev sahipliği yaptığını gösteriyor. Elbette bu gelişmeler TV keyfini artırıyor; fakat görüntü kalitesi için dikkat edilmesi gereken küçük detaylar bulunuyor.

3 adımda televizyondaki görüntü kalitesini artırın

Erdal KAPLANSEREN

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren 

Gürültü azaltma (noise reduction)

Blu-ray'lerde ve HD yayınlarda karlanma azaltma sistemlerini kapatmalısınız. Detay ve ince dokuları yok etme eğiliminde olan bu özelliği kapattığınızda daha fazla görüntü ayrıntısı ve daha doğal bir görüntü sizi bekliyor olacak.

Keskinlik Ayarı/Kenar Geliştirme

Keskinlik ayarı görüntülerin kenarlarını vurguluyor; fakat ince ayrıntıları ve dokuyu yapay olarak artırıyor. ince ayrıntıları maskeleyen bu özelliği kapatarak keskinleştirilmiş görüntülerin nesnelerin etrafında ışık parlamaları oluşturmasına engel olabilirsiniz.

Hareket yumuşatma

LCD televizyonlarda karşılan sorunlardan biri maç veya aksiyon filmi gibi hızlı akan sahneler sırasında görüntünün bulanıklaşması oluyor. Elbette üreticiler teknoloji sayesinde bu soruna çözüm buluyor. hareket interpolasyonu adı verilen bir işlemle televizyonun kare hızını artırarak takılmaları azaltan hareket yumuşatma özelliği çarpıcı görsellere sahip filmlerin kalitesiz görünmesine sebep olabileceğinden hareket yumuşatma özelliğini pasifleştirin.