Android Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler!

Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler!

24.02.2020 - 12:43 | Son Güncellenme:

Google tarafından geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Andorid 11 Devoloper Preview yayınlandı. Her geçen gün yeni özellikleri ortaya çıkan Google'ın yeni işletim sistemi Android 11, hangi yenilikler ile gelecek? Android 11 hangi cihazlarda yayınlanacak? Andorid 11 alacak Samsung telefonlar! Android 11 hangi telefonlara gelecek? Bu soruların cevabı bu makalede! İşte Android 11 özellikleri!

Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler

Google sürpriz bir şekilde Android 11 geliştirici sürümünü geçtiğimiz günlerde yayınladı. Bu olayın ardından Android 11 ile ilgili her geçen gün yeni bir özellik ortaya çıkmaya başladı. Peki, Android 11 nasıl olacak, hangi özellikler ile gelecek? Bu makalede bu soruların yanıtlarını vereceğiz.

Haberin Devamı

Google tarafından yayınlanan yeni işletim sistemi şu an için uygulama geliştiricilere sunuldu. Bunun yanı sıra tam sürümde olmadığı için yeterince kararlı değil ve yalnızca Google Pixel 2, 3 3A ve 4 modellerinde kullanılabiliyor.

Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler

Android 11 ile gelen yeni özelliklere yavaş yavaş geçelim. Öncelikle Facebook'ta bulunan sohbet baloncuklarının Android 11 ile birlikte işletim sistemine eklenmesi bekleniyordu. Fakat Android 10 çıktığı zaman bu özellkğin olmadığını gördük. Android 11 ile birlikte baloncuk özelliği telefonlara eklenecek ve WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, SMS gibi farklı iletişim uygulamalarında otomatik olarak devreye girecek.

iOS'ta bulunan kullanıcı dostu izinlerden sonra, Google ders çıkarıp daha efektif uygulama izinleri ile birlikte gelecek. Kullanıcıların önünü kısıtlamayacak ve onların uygulamayı en rahat şekilde kullanabilmesi amaçlanacak. Yani Google önemli bir eksiği bu şekilde gidermiş olacak.

Haberin Devamı

Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler

Android 10 beta sürümü ile hayatımıza giren ancak tam sürümde göremediğimiz ekran kayıt özelliği, Android 11 ile birlikte hayatımıza girecek. 

Android 11 ile gelecek yeni özelliklerden biri de karanlık mod üzerindeki iyileştirmeler olacak.Ortaya çıkanlara göre yeni işletim sistemi içerisinde karanlık modun aktif olmasını istediğimiz saat dilimlerini ayarlayabileceğiz. Bunun yanı sıra karanlık modu daha karanlık ya da daha aydınlık olarak farklı şekillerde de kullanabileceğiz.

Karanlık modu da bir kenara bırakırsak, ekranın üstünden kaydırarak çıkardığımız hızlı ayarlar menüsü rengarenk olacak. Her bir seçenek farklı renklerde olacak ve bu şekilde daha çok ilgi çekecek. Ayarları karıştırmak ve ya gözden kaçırmak gibi durumların önüne geçilecek.

Android 11 ile hayatımıza katılacak yenilikler

Android 11 ile gelecek özelliklerden bir diğeri ise jiroskop ve ivme ölçer sayesinde çalışacak olan çift dokunma özelliği. Ekrana iki kere tıklayarak birbirinden farklı işlemi başlatabileceksiniz. Yani bir nevi kısayol işlevi görecek.Bu özelliğe örnek verecek olursak; "Zamanlayıcıyı kapat, Kamerayı Başlat, Google Asistan’ı başlat, Medyayı oynat / duraklat, Durum çubuğunu daralt, Gelen telefon çağrılarını sessize al, Erteleme alarmları, Bildirimlerin sabitlemesini kaldır." şeklinde olacak.